Un pensionar în vârstă de 77 de ani din Botoșani i-a oferit, vineri, o ciocolată ministrului Muncii, Raluca Turcan, în semn de recunoștință pentru că aceasta i-a ascultat toate nemulțumirile referitoare la calcularea pensiei sale, scrie Agerpres.

Bărbatul a așteptat-o pe ministrul Turcan în fața Instituţiei Prefectului pentru a-i prezenta situaţia sa socială şi pentru a-i cere sprijinul în vederea reevaluării indemnizaţiei sale de persoană cu handicap.

El vorbea cu ajutorul unui laringofon, dispozitiv medical utilizat de pacienţii care au avut operaţii de îndepărtare a corzilor vocale.

La finalul discuţiei, bătrânul a scos din buzunar o ciocolată şi i-a oferit-o Ralucăi Turcan. Surprinsă de gest, ministrul Muncii a vrut să îi restituie ciocolata, însă pensionarul a refuzat să o primească înapoi.

Ministrul Muncii a făcut copii după documentele prezentate de pensionar şi a promis să se implice în rezolvarea problemei acestuia. Bătrânul beneficiază de o pensie de stat de 1.900 de lei şi de o indemnizaţie de persoană cu handicap de 300 de lei.

„Vă mulţumesc foarte mult că m-aţi ascultat. Credeam că nu o să vă opriţi să vorbiţi cu mine”, a spus bărbatul, căruia i-au dat lacrimile în timp ce îi expunea ministrului problemele sale.

137 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here