Caută
Close this search box.

Una vorbim, alta fumăm. Pensie specială și angajată la stat: 32.000 de lei lunar, la 53 de ani, de la buget

Iese la iveală o nouă pensie specială cumulată cu o funcție de la stat. S-a spus că nu vor mai exista.

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie e condusă de Gabriela Lenghel. La doar 53 de ani, aceasta beneficiază și de o pensie specială de peste 20.000 de lei pe lună.

În administraţia centrală şi-au făcut loc tot mulți pensionari care au lucrat în sistemul judiciar. Un astfel de caz este cel al preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (ANC), conform Adevărul.

Gabriela Lenghel obține aproximativ 10.000 de lei pe lună din salariu, dar în acelaşi timp primește în continuare și o pensie specială de invidiat.

Peste 30.000 de lei pe lună din salariul de la stat și pensie specială

Potrivit ultimei declaraţii de avere (octombrie 2020), Gabriela Lenghel a încasat în 2019 suma de 260.000 de lei doar din pensie. Asta înseamă aproape 22.000 de lei, la care se adaugă în prezent salariul de 10.000 de la stat.

Proiectul de lege privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul de bugetar întârzie, deși Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a vorbit pentru prima dată de el pe 16 februarie.

„Până nu văd proiectul de lege, nu văd niciun domeniu cu excepţii. Dacă permitem o excepţie, apoi o să apară alte şi alte excepţii. Înainte să văd proiectul de lege în totalitate, nu sunt de acord cu nicio excepţie. Nu cred că administraţia publică nu poate să meargă mai departe dacă nu există cumul. E o exagerare acest lucru”, a precizat Florin Cîţu, după şedinţa de Guvern de miercuri.

Ce funcții a ocupat Gabriela Lenghel

A fost procuror timp de 25 de ani, între 1992 şi 2017, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Timp 7 ani, între septembrie 2006 şi septembrie 2013, actualul președinte ANC a deţinut funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Ulterior, în perioada iulie 2017-decembrie 2017 a fost procuror DNA la Serviciul Teritorial Galaţi, conform sursei citate.

Din 2018 până la angajarea sa la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie , în mai 2020, Gabriela Lenghel a lucrat ca avocat în cadrul Baroului Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri