Caută
Close this search box.

UNITER: Orice formă de rasism este intolerabilă; suntem alături de Maia Morgenstern

uniter

Uniunea Teatrală din România – UNITER îşi exprimă îngrijorarea şi revolta cu privire la situaţia teribilă cu care a fost şi este confruntată artista Maia Morgenstern, actriţă de prim rang a teatrului românesc şi director al Teatrului Evreiesc din Bucureşti, se arată într-un comunicat postat pe site-ul uniunii.

„Orice formă de rasism este intolerabilă”, apreciază UNITER şi precizează că s-a adresat în mod oficial organelor de specialitate pentru declanşarea unei anchete specifice acestui tip de atacuri rasiale.

„Având în vedere escaladarea situaţiei cu care s-a confruntat doamna Morgenstern, de la replici antisemite la mesaje de ameninţare, Senatul UNITER – reunit în şedinţă de urgenţă – a hotărât să se adreseze în mod oficial organelor de specialitate pentru a declanşa o anchetă specifică acestui tip de atacuri rasiale care nu sunt conforme cu Constituţia şi legile din România”, se mai arată în comunicat.

„Apreciem şi solidaritatea în această privinţă a colegilor noştri din teatrele din întreaga ţară şi a managerilor lor”, afirmă UNITER.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr în dosarul privind ameninţările cu moartea primite de actriţa Maia Morgenstern.

Potrivit Parchetului, tânărul respectiv este acuzat de săvârşirea infracţiunii de ameninţare, cu circumstanţe agravante, „pentru motive legate de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie ori apartenenţă politică”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri