Caută
Close this search box.

Vaccinul Johnson&Johnson a fost autorizat de canadieni

vaccin

Guvernul canadian a anunţat vineri că a autorizat un al patrulea vaccin împotriva COVID-19, cel al laboratorului american Johnson&Johnson, relatează AFP.

Canada, care a dat deja undă verde vaccinurilor de la Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca, a comandat până la 38 de milioane de doze din acest vaccin, care este primul vaccin cu doză unică dintre cele omologate împotriva COVID-19 în ţară.

Vaccinul este aprobat pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste.Un avantaj important în materie de logistică, acest vaccin poate fi păstrat la temperatura frigiderului (2 ° până la 8 ° C) timp de până la trei luni.

”Am ajuns la concluzia că există dovezi puternice care arată că beneficiile acestui vaccin depăşesc riscurile potenţiale”, a spus dr. Supriya Sharma, consilier principal pentru Santé Canada, potrivit Agerpres.

”În prezent, considerăm că toate vaccinurile autorizate sunt eficiente”, a adăugat dr. Marc Berthiaume, directorul Biroului de Ştiinţe Medicale de la Santé Canada.

Acest vaccin are o eficacitate de 66% la nivel global şi de 72% în Statele Unite, care l-au aprobat sâmbătă, potrivit dr.Supriya Sharma.

Canada a comandat sau a rezervat peste 400 de milioane de doze de vaccin de la şapte grupuri farmaceutice, una dintre cele mai mari rate din lume în raport cu populaţia, potrivit guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri