Caută
Close this search box.

Vaccinul Johnson&Johnson a primit undă verde de la Autoritatea de reglementare a UE

vaccinul Johnson & Johnson

Autoritatea de reglementare a UE recomandă utilizarea vaccinului împotriva coronavirusului J&J, scrie Politico. Astfel, din aprilie, compania va începe livrarea dozelor în Europa.

Agenția Europeană a Medicamentului a declarat, joi, că vaccinul Johnson & Johnson, administrat într-o singură doză, este sigur și eficient de utilizat la toți cei cu vârsta peste 18 ani.

Astfel, acesta va fi al patrulea vaccin aprobat în UE după BioNTech / Pfizer, Moderna și Oxford / AstraZeneca.

Cu această ultimă opinie pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat directorul executiv al EMA Emer Cooke, într-un comunicat de presă.

Comisia a asigurat deja 200 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, cu opțiunea de a achiziționa încă 200 de milioane. Cu toate acestea, compania nu va livra doze în țările UE până în al doilea trimestru al anului – cel mai probabil primele doze vor fi livrate în Europa la sfârșitul lunii aprilie.

La nivel global, eficiența vaccinului împotriva cazurilor moderate până la cele severe este estimată la un procent de 67 la sută.

Vaccinul Johnson & Johnson, făcut în parteneriat cu compania Janssen Pharmaceuticals, este administrat într-o singură doză. Acesta necesită doar un nivel obișnuit de refrigerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri