Caută
Close this search box.

VIDEO Biserica de lemn din Parcul IOR a fost vandalizată. Procurorii au început cercetările

biserica din lemn

Poliţiştii şi procurorii efectuează cercetări după ce au fost sesizaţi că pe pereţii Bisericii din lemn, din Parcul IOR, au fost scrise diverse inscripţii.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou”, transmite Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, conform Ştirile TVR.

„Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 12 Poliţie a fost sesizată de către un preot paroh, cu privire la faptul că, în această dimineaţă, a găsit pereţii din lemn ai Bisericii desenaţi cu diverse inscripţii”, informează Poliţia Capitalei.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti de la Secţia 12, care au declanşat cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere. „Cercetările vor fi continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3”, arată sursa citată.

În mediul online a apărut o filmare, în care se observă că, pe pereţii din lemn şi icoanele exterioare ale Bisericii, au fost scrise cu spray roz diverse inscripţii.

Într-un comunicat remis presei, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, consideră că actul de vandalizare face parte dintr-o serie de de acte violente dictate și întreținute de o ideologie neomarxistă, anticreștină.

„Toleranța clamată isteric de nucleele ideologice ale LGBT, mai recent BLM sau ANTIFA, lovește din nou. Și face ceea ce știe ea mai bine: vandalizează, murdărește, expectorează mesaje grotești și, în accese de supremă inteligență, își scrie numele pe toate gardurile. Inclusiv pe zidurile bisericilor.

Recent, pe pereții frumoasei biserici ortodoxe din lemn situată în Parcul bucureștean IOR. Doar un exemplu strident dintr-un lung șir de acte violente dictate și întreținute de o hidoasă ideologie (neomarxistă) eminamente anticreștină, aplaudată pe alocuri inclusiv mediatic, care infestează progresiv și progresist mediul universitar și social occidental, dar care, în virtutea mimetismului deja consacrat la noi, își găsește, iată, adepți și în România.

Din fericire nu în România profundă, a majorității oamenilor normali și de bun-simț, ci în aceea, insulară, a unor personaje ce nu sunt obișnuite să țină în mână o carte, ci doar un spray cu vopsea de graffiti.

Salvarea lor, ca și a noastră a tuturor, o reprezintă constant educația în spiritul valorilor firescului, ale culturii autentice și, desigur, fertila credință în Dumnezeu”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

https://www.youtube.com/watch?v=Det5rctxq-Y

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri