Caută
Close this search box.

VIDEO Daniel Ghiţă, în plenul Parlamentului, trei minute de schingiure a limbii române

daniel ghiţă

Deputatul PSD Daniel Ghiță a ținut un nou discurs agramat și împiedicat, în Parlament, încercând să îl atace pe deputatul USRPLUS Mihai Poliţeanu.

Ghiță a citit cu greu, gâfâind, timp de trei minute, fără să își ridice ochii de pe foaie.

Enervat că Poliţeanu a scris pe Facebook recent, despre Ghiță, că „pumnii mei minte nu are”, legat de comportamenul huliganic al acestuia, în Parlament, deputatul PSD a dorit să-i dea o replică.

El a venit la tribuna Parlamentului cu o foaie de hârtie, de pe care s-a chinuit să citească, timp de trei minute.

„Aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și astăzi (sic)”, a spus Ghiță, doct.

„Domnule Poliţeanu, vă rog să îmi spuneți sincer, dacă puteți, măcar o dată în viață, ce ați căutat în arhivele SIPA, împreună cu doamna Macovei, de la cine ați avut aprobare, în baza cărei legi, ce documente ați sustras, cu ce servicii ați colaborat, în vreme ce instituțiile Statului, deși sesizate, vin cu nerezolvarea acestei cauze (sic!).

Pe cât de grav, atât de important pentru regimul democratic al țării noastre”, a acuzat Ghiță, bâlbâindu-se şi împiedicându-se deseori, în timpul citirii textului scris.

„Ca om politic, ca cetățean al țării mele, nu am suportat niciodată sintagma utilizată de unii oameni politici, ‘această țară’, pentru că, în ceea ce mă privește, dintotdeauna am gândit românește, am simțit românește și întotdeauna inima mea, atunci când drapelul României a fost ridicat la Tokyo sau ori de câte ori, cu toată ființa mea, mi-am promovat și apărat valorile românești (n.n.: Când toate acestea s-au întâmplat ce? Că fraza nu se termină…).

De asemenea, sunt colegi de-ai noștri, din Parlament, care efectiv aruncă de fiecare dată cu noroi, vorbe fără acoperire în fapte, delatiuni mizerabile, specifice fostei Securități.

Ce să înțelegem de aici, că aceste fantome a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și astăzi (sic!) sau că unii dintre noi sunt copiii foștilor securiști, care au distrus destine și vieți?”, a mai spus Ghiță.

El și-a încheiat discursul cu mare greutate. „N-am ridicat nimănui… m-am ridicat numai prin muncă”, s-a încurcat deputatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri