Caută
Close this search box.

VIDEO GALERIE FOTO Papa Francisc a ajuns la Mosul, oraș devastat de teroriștii ISIS

papa francisc

În ultima zi a vizitei sale istorice în Irak, Papa Francisc a mers în orașul în ruine Mosul, acolo unde a ascultat poveștile creștinilor dar și musulmanilor care au trecut prin experiențe groaznice în timpul în care ISIS stăpânea această zonă a țării. Suveranul pontif i-a binecuvântat și le-a spus că „fraternitatea este mereu mai durabilă decât fratricidul”.

Papa Francisc a stat alături de creștini și musulmani deopotrivă și le-a ascultat poveștile, în mijlocul unei piețe dărâmate, anterior un spațiu bogat și aglomerat, acum în ruine și înconjurat de bucăți de piatră și beton, cratere și biserici aproape prăbușite, multe mult prea periculos de vizitat, conform Digi24.

„Împreună respingem fundamentalismul, sectarianismul și corupția”, i-a spus arhiepiscopul Mosulului, Najeeb Michael, Papei.

Papa a fost vizibil afectat de felul în care arăta zona devastată de război.

El s-a rugat împreună cu cei prezenți pentru cei care și-au pierdut viețile în conflictul sângeros.

„Cât de dureros este că această țară, leagănul civilizației, a fost lovită atât de barbar, cu locurile de rugăciune distruse și mii de oameni – musulmani, creștini, yazidiți și alții – strămutați sau uciși”, a spus Papa.

„Astăzi, însă, reînnoim convingerea noastră că fraternitatea este mai durabilă decât fratricidul, că speranța este mai puternică decât ura, că pacea este mai puternică decât războiul. Speranța nu va putea fi niciodată adusă la tăcere prin sângele vărsat de cei care pervertesc numele lui Dumnezeu în căutarea distrugerii”, a adăugat liderul Bisericii Catolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri