Caută
Close this search box.

VIDEO Netflix şi Amazon, cele mai multe nominalizări la PGA

Netflix şi Amazon au primit luni seară, împreună, mai mult de jumătate din totalul nominalizărilor anunţate în cadrul categoriilor cinematografice de Sindicatul producătorilor americani (PGA).

Şase dintre cele 10 filme nominalizate de Producers Guild of America (PGA) sunt difuzate de platforme cu conţinuturi video la cerere, în contextul în care cinematografele abia încep să se redeschidă la New York şi sunt în continuare închise în Los Angeles de aproape un an, din cauza măsurilor sanitare asociate noului coronavirus.

În cazul producţiilor Netflix, drama „The Trial of the Chicago 7” pare să aibă cele mai mari şanse la câştigarea principalului trofeu, devansând peliculele „Mank” şi „Ma Rainey’s Black Bottom”.

Amazon, care nu a concurat cu nicio producţie anul trecut la premiile PGA, poate să mizeze în acest an pe „Borat Subsequent Moviefilm”, premiat deja la Globurile de Aur, dar şi pe filmele „One Night in Miami” şi „Sound of Metal”.

Trofeele PGA sunt considerate un barometru relativ fiabil în vederea identificării viitorilor laureaţi la premiile Oscar, care vor fi decernate la sfârşitul lunii aprilie.

Alcătuit din aproximativ 8.000 de profesionişti influenţi la Hollywood, Sindicatul producătorilor americani a recompensat cu trofeul său principal (cel mai bun lungmetraj) zece din ultimele 13 producţii cinematografice desemnate apoi câştigătoare la gala Oscar la categoria „cel mai bun film”.

La fel ca la Globurile de Aur, juriul PGA recompensează şi producţii de televiziune. În acest an, două producţii noi, „Bridgerton” şi „Ted Lasso”, au fost nominalizate alături de marele favorit, serialul „The Crown”.

Premiile PGA vor fi atribuite pe 24 martie în cadrul unei ceremonii virtuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri