Caută
Close this search box.

VIDEO Poliţia a reţinut încă două persoane, la protestul de aseară, din Bucureşti

Câteva sute de persoane au protestat marți seară, în București, pentru a treia zi consecutiv, împotriva restricţiilor impuse de autorităţi, pentru a preveni răspândirea pandemiei de Covid.

Protestatarii, amestecaţi cu indivizi cu feţe dubioase, s-au adunat iniţial la Piaţa Universităţii, după care au plecat în marş, spre Ministerul Afacerilor Interne, ulterior îndreptându-se spre Piaţa Victoriei, pentru a continua protestul în faţa sediului Guvernului.

Aceștia s-au îndreptat apoi spre Palatul Cotroceni. În cea mai mare parte fără măşti de protecţie, manifestanţii au fluturat steaguri tricolore, au suflat în vuvuzele şi au scandat împotriva autorităţilor. Una dintre scandări a fost „Jandarmii e cu noi!”.

Noi violenţe au avut loc. Scenariul acestor violenţe era cam următorul: jandarmii cereau manifestanţilor să poarte mască şi să respecte regulile de distanţare, stabilite legal, aceştia replicau şi începeau violenţele.

Mai mulţi protestatarii care au aruncat din nou cu pietre şi au devastat vitrinele mai multor magazine din centrul Bucureştiului au fost reţinuţi. RTV susţine că doi huligani au fost arestaţi.

La Craiova, peste 300 de persoane au participat la proteste. Cei mai mulţi dintre participanţi sunt membri ai galeriilor de fotbal, care au venit şi cu recuzita cu care merg pe stadioane. Unii dintre ei au dat foc unor fotografii cu Raed Arafat, scrie Mediafax, conform Digi24.

Oamenii au strigat „Libertate” şi i-au cheamat pe toţi craiovenii să iasă în stradă şi au încercat să rupă cordoanele de jandarmi şi să pornească pe traseul pe care au mers şi luni.

Nu au reuşit să treacă de jandarmi, care au venit mai bine pregătiţi şi mai mulţi, echipaţi în costumele speciale de intervenţie.

La Galaţi au fost zeci de protestatari în stradă şi a fost şi un incident. Jandarmii au descoperit, în buzunarul unui băiat de 13 ani, un briceag. Potrivit jandarmilor, băiatul a participat la protest şi luni seară.

Jandarmii au încercat identificarea copilului şi a părinţilor acestuia şi probabil că au şi reuşit. La Timişoara şi Sibiu, unde în ultimele două zile numărul protestatarilor a fost mare, marţi aceştia au lipsit. Nici în Iaşi nu au ieşit protestatari.

La Brăila, peste 800 de persoane au ieșit în stradă, scrie Agerpres. Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe Calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, protestând astfel împotriva noilor restricţii ale autorităţilor centrale.

Sute de manifestanţi au continuat şi noaptea trecută să penduleze între Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii. De mai multe ori,  manifestanţii au devenit violenţi şi jandarmii au reacţionat, operând noi reţineri de persoane.

La un moment dat, protestul din Bucureşti s-a împărţit între sediul M.A.I. şi Piaţa Universităţii.

Protestatarii din Piaţa Revoluţiei au cerut demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, iar cei rămaşi în Piaţa Universităţii au scandat „Arafat, judecat / Pentru cei legaţi de pat!”. S-a format o colană de manifestanţi care s-a îndreptat apoi spre Piaţa Victoriei.

La alte manifestații din țară, protestatari și-au dat jos măștile de protecție și le-au ars, conform RTV.

La Oradea s-au strâns aproximativ 700 de protestatari, la Ploiesti în jur de 100, la Botoșani protestul s-a încheiat și au fost vreo 300 de oameni ieșiți în stradă. În jur de 100 de oameni au protestat și la Cluj, Buzău, Târgu Jiu şi Pitești, susţine România TV.

La Oradea, mai mulţi tineri au cântat Imnul Naţional la vioară. Manifestantanţi gălăţeni înarmaţi cu săbii au fost prinşi în drum spre protest. Jandarmii din Galaţi au verificat maşinile mai multor protestatari.

Aproximativ 100 de persoane au ieşit pe străzile din Constanţa. Cei mai mulţi protestatari erau tineri şi strigau „Libertate!” şi „Jos masca”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri