Caută
Close this search box.

Violeta Alexandru spune că nu e nici o problemă cu publicarea datelor statistice despre vaccinare

violeta alexandru

Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a scris pe pagina sa de Facebook că nu este nici o problemă cu publicarea datelor statistice despre vaccinare, pentru că sunt date statistice.

Fostul ministru al Muncii spune că știe ”ce tactică are sistemul public, mai ales cel militarizat”, dar trebuie verificat ”ce s-a întâmplat cu cele 37 de centre de vaccinare din 48, cui se adresau ele și ce capacitate aveau”. ”Altfel, se acutizează acest sentiment că unii români sunt speciali și alții mai … fraieri. Dacă nu se explică”, a mai scris Alexandru.

”Nu este nici o problemă cu publicarea datelor statistice despre vaccinare. Sunt date statistice. Americanii, partenerii noștri, ca să dau doar un exemplu, publică de ani buni ce nici cu gândul nu gândiți. Și sunt OK. România chiar este parte din Open Government Partnership lansat de americani în 2011.

Publicarea de date deschise ține de sănătatea funcționării instituțiilor, pentru că tot ceea ce face sistemul public nu o face pentru el ci reprezintă un mijloc pentru a servi cetățenii. Nu are de ce să îi fie frică de ei”, subliniază Violeta Alexandru.

Aceasta spune că în cele două experiențe de Ministru a văzut un munte de obstacole ”pentru fiecare set de date deschise publicat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri