Caută
Close this search box.

Vladimir Putin se vaccinează astăzi, cu vaccinul Sputnik V

vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat că se va vaccina cu vaccinul anti-COVID Sputnik V, informează The Moscow Times, conform Digi24.

Într-o videoconferinţă organizată cu oficiali din sistemul de sănătate, Putin a calificat drept ciudate criticile şi îndoielile ţărilor europene, referitoare la eficienţa vaccinului rusesc împotriva coronavirusului.

„Nu avem de gând să impunem nimic nimănui. Ce interese protejează aceşti oameni – ale industriei farmaceutice sau ale cetăţenilor europeni?”, s-a întrebat preşedintele rus, în cadrul videoconferinţei.

„Vaccinarea este, desigur, o alegere voluntară. A, apropo, am de gând să mă vaccinez mâine”, a spus Putin.

Conform Moscow Times, vaccinul rusesc este privit cu scepticism în Europa, în special în ţările occidentale. Recent, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton a declarat că Europa nu are deloc nevoie de Sputnik V, afirmaţie care a provocat nemulţumirea Moscovei.

La începutul lunii martie, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a început examinarea vaccinului rusesc Sputnik V, pentru a se decide dacă beneficiile acestuia în lupta cu Covid-19 depășesc riscurile.

Putin nu vrea să facă „pe maimuța” și să fie vaccinat în fața camerelor de luat vederi
Rusia nu s-a declarat foarte încrezătoare că vaccinul Sputnik va fi aprobat în Uniunea Europeană prea curând, a anunțat fondul suveran rus, sâmbătă, în contextul în care serul dezvoltat în Rusia.

În luna februarie, președintele rus Vladimir Putin declara că se va vaccina împotriva COVID-19, dar că nu vrea să facă „pe maimuța” și să fie vaccinat în fața camerelor de luat vederi.

De asemenea, Putin consideră că vaccinul rusesc Sputnik V cu care se va vaccina este „cel mai bun din lume” din toate punctele de vedere, în timp ce, în opinia lui, celelalte vaccinuri au defecte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri