Caută
Close this search box.

Adrian Solomon, deputatul PSD cu Scandalul Şaorma, a jignit-o pe Cristina Prună

adrian solomon

Deputatul PSD Adrian Solomon a afirmat că deputatul USR Cristina Prună este „cel mai slab președinte de ședință”, care „a întrecut-o pe Roberta Anastase”.

Adrian Solomon a venit la microfon, să susțînă adoptarea Legii pentru completarea art. 38, din Legea-cadru nr.153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, reexaminată, ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr. 58, din 12 februarie 2020, publicată în Monitorul Oficial, care a intrat în dezbaterile plenului Camerei Deputaților, cu raport de respingere.

„Avem un exemplu de ceea ce înseamnă contestare de dragul contestării la Curte și, evident, pentru că unele puncte din raportul comisiei și din legea votată de Cameră erau diferite față de ceea ce se votase la Senat, s-a acceptat sesizarea ca fiind neconstituțională legea, în ansamblul său. Inițiatorii ne propuneau să introducem în lege o majorare cu 20% a salariilor celor de la Biblioteca Națională și Biblioteca Academiei Române.

E drept, dacă cereau inițiatorii pentru serviciile secrete sau pentru nu știu ce alte structuri de forță, nu contesta nimeni, dar când e vorba despre Academia Română, despre Biblioteca Națională, lucrurile se precipită în capul celor care fac astfel de sesizări și repede cred că se vor ridica intelectuali să preia puterea în țara asta, că au bani mai mulți…. Problema oamenilor a rămas”, a spus deputatul PSD.

În continuare, deputatul USR Cristian Seidler a amintit: cel care a dat un punct de vedere negativ pe proiectul de lege a fost chiar guvernul condus de Viorica Dăncilă.

„Ascultăm cu foarte mare interes intervenția antevorbitorului și constatăm că Legea Salarizării (…) a fost modificată de majoritatea pesedistă, de 20 de ori. E un fleac, „au ciurit-o”, și au ciuruit și bugetul de stat, explicând de fiecare dată de ce, deși nu mai sunt bani, mai trebuie crescute niște salarii, pe ici pe colo.

Foarte interesant este însă punctul de vedere al Guvernului condus de doamna Dăăncilă, care nu susținea adoptarea acestei inițiative legislative”, a arătat deputatul USR.

Adrian Solomon a dorit să revină la microfon și să dea o replică, dar președintele de ședință, deputatul USR Cristina Prună, l-a atenționat că încalcă Regulamentul. „Pe acel scaun a stat Roberta Anastase, doamnă, și ați întrecut-o”, a replicat Solomon.

„Domnule Solomon, vă rog să aveți un comportament demn de Camera Deputaților, să citiți Regulamentul și să lăsați aceste aprecieri personale și să retrageți imediat ceea ce ați spus”, a replicat Cristina Prună.

„Sunt conștient de ceea ce spun. Bun, nu sunteți cel mai prost președinte de ședință, sunteți cea mai slabă președintă de ședință, pregătită. Cea mai slab pregătită”, a răspuns Adrian Solomon, citat de Agerpres.

„Domnule Solomon, vă rog să vă revizuiți comportamentul și o să ă dau și a doua intervenție. Dar vă rog să vă înscrieți la cuvânt”, a spus Cristina Prună.

Revenit la microfon după intervenția deputatului PNL, Violeta Alexandru, care a pledat pentru un sistem de salarizare corect, Adrian Solomon a arătat că există erori care trebuie îndreptate.

„Am făcut și erori, iar erorile trebuie îndreptate, dacă suntem conștienți că trebuie să le îndreptăm, dacă nu putem să le lăsăm să se perpetueze, să se agraveze”, a spus el.

Deputatul USR Ionuț Moşteanu l-a invitat pe Adrian Solomon să-și ceară scuze președintelui de ședință și a făcut totodată un apel către toți colegii.

„Avem pretenția de la cetățeni să respecte această instituție. Respectul pentru Parlamentul României îl construim fiecare dintre noi, în fiecare zi, atunci când vorbim public, pe stradă, la TV sau mai ales de la tribuna acestui Parlament. Deci, vă rog, domnule Solomon, și vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să țineți o etichetă, care să crească acest Parlament”, a spus Moşteanu.

„Îmi cer scuze că am ajuns să fim atât de slabi, încât să ne conducă doamna Prună”, a replicat Solomon, care a primit aplauze din sală.

Cristina Prună a făcut un apel pentru respectarea Regulamentului Camerei Deputaților.

„Din păcate, văd că nivelul de respect aici, la Camera Deputaților, este unul foarte foarte jos. Și nu o să mă supăr și să mă atac pentru anumite lucruri care se spun aici, e dreptul dumneavoastră să vă exprimați de la tribuna Parlamentului.

Însă, ceea ce voi face este că voi veghea la respectarea Regulamentului Camerei Deputaților, ceea ce vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră: să-l citiți și să-l respectați. (…) Oricât de mult încercați să mă intimidați, n-o să reușiți”, a afirmat Prună.

În final, deputații au respins acel punct al ordinii de zi, Camera Deputaților fiind for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri