Caută
Close this search box.

Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu, a fost trimis în judecată

alex bodi

Acuzațiile aduse celor 30 de inculpați sunt de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, șantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deținere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor și mărturie mincinoasă, potrivit unui comunicat al DIICOT.

Alex Bodi este acuzat că a recrutat mai multe tinere, pe care le-a obligat să se prostitueze, el fiind acuzat și de o infracțiune de șantaj.

La scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane și proxenetism), suspectul în cauza (unul dintre locotenenții persoanei mai sus menționate), în timp ce se află deținut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alți trei deținuți, au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția și, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metodă loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsa de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.

Sub coordonarea liderului, căruia membrii grupării i se adresau cu apelativul „nașu”, s-au pus bazele unei grupări infracționale specializată, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori și proxenetism, în secundar în șantaj (consecință a plății unor taxe de protecție).

După ce au ieșit din penitenciar, membrii grupării infracționale au continuat să recruteze și alte victime, le-au transportat, adăpostit în locații din state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveția) și le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

Conform DIICOT, la gruparea infracțională au aderat, în timp, și alți membri ce făceau parte din același anturaj.

Unii recrutau victimele, dar le și transporta pe teritoriul Germaniei (de la locațiile în care erau adăpostite, până la bordeluri), le adăposteau și le supravegheau. În plus, „colectau” veniturile obținute din prostituție (de cele mai multe ori, transportau banii personal în țară, unde erau împărțiți între membrii grupării; uneori, erau folosite sistemele de transfer financiar, caz în care evitau, pe cât posibil, să apară la rubrica „beneficiar”, folosind intermediari).

Alți membri identificau localuri unde urmau a fi duse victimele și purtau „negocieri” cu reprezentanții acestora, prin prisma relațiilor pe care le dezvoltaseră cu membrii unei grupări de motocicliști sau la cluburi din Italia, dar și raportat la numărul mare de tinere a căror angajare o intermediau la respectivele localuri.

Odată ajunse în străînătate, victimele erau constrânse (fizic și psihic) de inculpați să se prostitueze în folosul lor, în condițiile în care nu cunoșteau limba, erau izolate de prieteni și familie și nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în țară la momentul în care își dădeau seama de situația reală.

Victimele care refuzau să practice prostituția erau sechestrate și supuse unor violente extreme, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistență.

În cele din urmă, din cauza violențelor la care erau supuse și a amenințărilor cu acte de violență îndreptate împotriva membrilor familiilor lor, victimele erau nevoite să se prostitueze în beneficiul membrilor grupării infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri