Senatorul Alina Gorghiu a avut o primă reacție, după ce Ion Iliescu și-a dat demisia, de la şefia Institutului Revoluției Române.

„Surprize, surprize cu Ion Iliescu! Nu vine, pleacă! Și-a dat demisia de la Institutul revoluției române. O reacție la propunerea legislativă pentru desființarea acestui institut, pe care am inițiat-o împreună cu Iulia Scântei, Alexandru Muraru, Andronache Gabriel și Cupșa Ioan.

Un gest tardiv și cinic față de cei care așteaptă de mai bine de 30 de ani adevărul despre evenimentele din decembrie 1989. Dar care demonstrează fără echivoc de ce Iliescu și-a dorit IRRD. Ca să ascundă vinovații și vinovîţiile pentru victimele de atunci”, a spus Gorghiu.

„Dezagreabilă dezinvoltură cu care acest personaj pleacă dintr-o funcție care i-a adus mulți bani într-un interval lung de timp, fără a face mai nimic în afară de a populariza propriile lor interpretări asupra Revoluției Române din 1989, astfel încât să împiedice ancheta în „Dosarul Revoluției”, a explicat senatorul.

„Dacă adăugăm și neregulile financiare constatate prin Rapoartele Curții de Conturi este mai mult decât suficient pentru a înțelege că desființarea IRRD este obligatorie”, a mai spus Gorghiu.

„De aceea, am încredere că inițiativa legislativă pentru desființarea IRRD va merge pe repede înainte. Datorăm asta eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989”, a completat Gorghiu.

119 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here