Caută
Close this search box.

Andreea Moldovan susţine cu documente că grupul de lucru exista la MS

Un document intrat în posesia Digi24 arată că un grup de lucru pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID fusese înființat pe 12 aprilie, la nivelul cabinetului fostului secretar de stat Andreea Moldovan.

Din grupul de lucru făceau parte, în afară de Andreea Moldovean, cinci persoane, între care doi consilieri personali, care au plecat din minister odată cu demiterea ei.

„Grupul de lucru a fost constituit de secretarul de stat Moldovan. Sigur, mai multe persoane au fost concediate prin decizia prim-ministrului, vor trebui înlocuite.

Cîţu spune că V. Voiculescu nu avea grup de lucru la Ministerul Sănărăţii privind decesele COVID

Dar grupul de lucru exista, la fel ca deciziile luate de secretarul de stat în timpul mandatului”, a declarat pentru Digi24  Vlad Voiculescu.

Documentul arată că a fost vorba despre o decizie la nivel de cabinet a fostului secretar de stat Andreea Moldovan, prin care se înființează un „grup tehnic de lucru în vedere verificării modalității de raportare a datelor referitoare la infecția cu SARS-CoV-2”.

Sursa: DIgi24

Acest grup ar fi trebuit să verifice mai multe aspecte, de exemplu dacă există erori de raportare în platforme și ce s-a făcut pentru corectarea lor, dacă s-a acordat suportul tehnic necesar managerilor pentru corectitudinea datelor, verificare la DSP-uri pentru a vedea dacă raportările deceselor COVID sunt corecte și la INSP pentru a verifica dacă introducerea datelor în platforma STS de către DSP-uri s-a făcut în mod corect.

În urma acestei analize, ar fi trebuit făcute propuneri și recomandări.

Grupul de lucru respectiv nu mai există, pentru că, o,dată cu demiterea Andreei Moldovan, au plecat și consilierii care făceau parte din grup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri