Caută
Close this search box.

Andrei Baciu, despre decesele de COVID: Să vină o comisie și să analizeze!

„Nu pot să-mi dau seama cum ar putea să fie aceste lucruri fezabile, dar foarte bine: să vină o comisie și să analizeze. Nu știu să vă spun în cât timp această comisie ar putea oferi un rezultat, o concluzie. Trebuie să proceseze toate datele.

Important este ca tot tot acest grup de lucru să vină cu o analiză serioasă, fără dubii, astfel încât lucrurile să fie clare pentru absolut oricine. E important să depășim și această etapă și să mergem înainte pentru că nu s-a terminat această situație neplăcută. Vedem un număr mare de cazuri. Sigur, trendul a început să scadă”, a spus Andrei Baciu, luni, potrivit Realitatea PLUS.

Întrebat dacă scandalul raportărilor deceselor aduce o notă negativă asupra gestionării pandemiei, Andrei Baciu a răspuns:

„Aduce asupra percepției în general. Nu face lucrurile mai ușoare o percepție care este afectată de diverse dubii sau informații care ar putea să fie înșelătoare. Pe de altă parte, riscul cel mai mare ar fi o scădere a interesului pentru vaccinare”.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, susține în continuare că există diferențe chiar și de ordinul sutelor între datele privind decesele provocate de COVID-19, în funcție de platforma în care sunt centralizate. Voiculescu a dat și un exemplu: la Spitalul Colentina, numărul deceselor din platforma dedicată este cu peste 500 mai mare decât cel din platforma generală de raportare. Mai mult, fostul ministru crede că situația este valabilă pentru „majoritatea covârșitoare a spitalelor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri