Caută
Close this search box.

Totuşi este îngrijorare la Bucureşti, după ce Rusia anunță retragerea trupelor de la granița cu Ucraina

Rusia a făcut un pas în spate după ce și-a masat trupe la frontieră Ucrainei. Ministrul rus al Apărării a ordonat retragerea trupelor în cazărmi, însă rămâne în urmă îngrijorarea pe care comportamentul provocator al Rusiei o produce în țările de pe flancul estic al NATO.

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj ferm și a convocat pentru săptămâna viitoare Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Ministrul rus al Apărării a anunțat încheierea exercițiilor de la granița Ucrainei și revenirea trupelor în cazărmi. Dar exerciţii ample ale Rusiei sunt anunţate în Crimeea.

Tensiunile din Est sunt discutate și în trilaterala România-Polonia-Turcia, care este găzduită în aceste zile la București de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, potrivit TVR. La întâlnire au fost invitați și miniștrii de Externe ai Georgiei și Ucrainei, țări partenere NATO.

De altfel, situația de pe flancul estic al Alianței va fi discutată și la summitul NATO, care va avea loc pe 14 iunie la Bruxelles în prezența președintelui american Joe Biden, a anunțat secretarul general Jens Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri