Caută
Close this search box.

Anunţul momentului vine din Germania! Ce recomandă celor care s-au vaccinat cu prima doză AstraZeneca

astrazeneca

Germania suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani, din cauza riscului de formare a cheagurilor de sânge.

Comisia pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat joi ca persoanele sub 60 de ani care au primit prima doză din vaccinul anti-COVID19 de la AstraZeneca să fie vaccinate cu un produs diferit la rapel.

La începutul săptămânii, Germania a afirmat că doar persoanele cu vârsta de 60 de ani şi peste ar trebui să fie imunizate cu vaccinul AstraZeneca din cauza unui efect secundar rar, însă sever, de tromboză.

Germania limitează utilizarea vaccinului AstraZeneca celor sub 60 de ani
Autoritatea germană de reglementare a medicamentelor a găsit 31 de cazuri de un tip de cheag de sânge rar în rândul celor aproape 2,7 milioane de persoane care au primit vaccinul în Germania. Canada a suspendat anterior utilizarea vaccinului AstraZeneca la persoanele sub 55 de ani.

Autorităţile sanitare din Germania au declarat că urmează să facă o recomandare separată pentru persoanele mai tinere care au primit deja prima doză de vaccin AstraZeneca.

Într-o recomandare actualizată publicată pe site-ul său, STIKO a afirmat că nu există dovezi ştiinţifice privind siguranţa unei serii mixte de vaccinuri.

„Până când datele corespunzătoare vor fi disponibile, STIKO recomandă pentru persoanele sub 60 de ani ca, în loc de a doua doză de AstraZeneca, să li se administreze o doză de vaccin mRNA la 12 săptămâni de la prima vaccinare”, a afirmat STIKO.

Care este noua politică a Germaniei?
Ministrul Sănătății, Jens Spahn, și reprezentanții de stat din domeniul sănătății, au decis să suspende marți utilizarea de rutină pentru ceisub 60 de ani.

Persoanele cu vârsta sub 60 de ani pot primi în continuare vaccinul, dar numai „la recomandarea medicilor și după o analiză individuală a riscurilor și o explicație amănunțită”, potrivit unui document.
Decizia a fost luată la sfatul comitetului german pentru vaccinuri (Stiko) care a spus: „După mai multe consultări, Stiko, cu ajutorul unor experți externi, a decis cu majoritate să recomande vaccinul AstraZeneca Covid-19 numai persoanelor cu vârsta de 60 de ani pe baza datelor disponibile cu privire la apariția reacțiilor adverse tromboembolice rare, dar foarte severe”.

Sfaturi suplimentare despre rapel vor fi emise până la sfârșitul lunii aprilie pentru persoanele mai tinere care au primit deja o primă doză de AstraZeneca.

Cancelarul Angela Merkel a declarat că nu trebuie să existe nicio îndoială cu privire la siguranța oricărui medicament administrat în Germania: „Trebuie să putem avea încredere în vaccinuri … Aceasta include și testarea continuă ulterioară a eficacității și siguranței acestora și cântărirea permanentă de riscuri și beneficii. Încrederea rezultă din cunoașterea faptului că fiecare suspiciune este luată în considerare în fiecare caz individual”.

Marea Britanie dă toate garanţiile că AstraZeneca este eficient şi sigur
În Marea Britanie, un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: „Vaccinul Oxford / AstraZeneca este sigur, eficient și a salvat deja mii de vieți în această țară. Așa cum a spus autoritatea de reglementare independentă din Marea Britanie, atunci când oamenii sunt chemați, ar trebui să accepte acest vaccin.

„Peste 30 de milioane de oameni au primit deja prima doză de vaccin și suntem pe cale să oferim tuturor celor peste 50 de ani până la 15 aprilie și tuturor adulților până la sfârșitul lunii iulie”, scrie BBC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri