Caută
Close this search box.

Asociaţia Metrou Uşor propune unificarea liniilor de tramvai de la Piaţa Unirii

metrou uşor

Asociatia Metrou Usor a transmis proiectul propriu pentru unirea liniilor de tramvai din apropierea Pieţei Unirii, din Capitală, astfel încât liniile de tramvai, care în prezent întorc la Sfânta Vineri, vor putea întoarce chiar în Piaţa Unirii.

În urma discuțiilor recente apărute în spațiul public cu privire la proiectul de unificare a rețelei de #tramvai prin Piața Unirii, Asociația „Metrou Ușor” întâmpină autoritățile cu o propunere concretă de realizare a acestei conexiuni.

Este un proiect de importanță strategică așteptat de foarte mult timp. Acesta nu doar că unește două rețele de tramvai, ci asigură legături între toate mijloacele de transport din #PiațaUnirii – o piață dificilă și neprietenoasă cu cetățenii, cu stații de #transport public la distanțe considerabile unele față de celelalte și cu legături dezavantajoase, printre ambuteiaje.

Propunerea Asociației „Metrou Ușor” pune în prim plan călătorul și transbordarea facilă a acestuia: liniile de tramvai care în prezent întorc la Sfânta Vineri vor putea întoarce chiar în Piața Unirii pentru a scuti pasagerii de sute de metri de mers pe jos, stațiile de tramvai vor fi conectate direct cu magistralele de #metrou, iar liniile de tip #greentrack, separate de trafic, vor permite traversarea rapidă a pieței și vor pune bazele liniilor diametrale de tramvai, ce vor străbate capitala de la un capăt la celălalt.

Acestea fiind spuse, Asociația „Metrou Ușor” a trimis următorul document oficial către #ADTPBI și Primăria Municipiului București: https://forum.metrouusor.com/File?id=180022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri