Caută
Close this search box.

AstraZeneca, suspendat momentan pentru persoanele sub 60 de ani

Ţările de Jos au suspendat vineri temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după decesul unei femei care fusese vaccinată cu acest ser, a transmis agenţia naţională de presă ANP care citează Ministerul Sănătăţii, relatează Reuters.

Decizia a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb şi a discuţiilor cu autorităţile sanitare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii olandez, potrivit Agerpres.

Lareb, care urmăreşte efectele secundare ale medicamentelor, a declarat vineri mai devreme că a primit cinci rapoarte de tromboză extinsă cu număr scăzut de trombocite după vaccinările cu vaccinul AstraZeneca, inclusiv la o femeie care a murit. Agenţia a spus că evenimentele au avut loc la 7 până la 10 zile după vaccinare.

„Sunt femei între 25 şi 65 de ani. Trei paciente au prezentat embolii pulmonare extinse. Una a murit şi una a avut, de asemenea, o hemoragie cerebrală”, a detaliat Lareb.

Aproximativ 400.000 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Ţările de Jos în perioada respectivă, iar rapoartele „par comparabile cu alte rapoarte din Europa”, a spus Lareb.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri