Caută
Close this search box.

ATP şi WTA, dublu standard în privinţa sportivilor nevaccinaţi împotriva COVID-19! Ce dezavantaje vor avea aceştia

Simona Halep (3 WTA) s-a vaccinat cu ser Pfizer şi a scăpat de grija COVID-19. Românca a primt prima doză la data 24 februarie, în timp ce rapelul l-a făcut după 19 zile, la data de 15 martie.

Decizia sportivei din Constanţa este una foarte bună în condiţiile în care se zvoneşte că jucătorii de tenis vaccinaţi vor avea unele beneficii în comparaţie cu cei nevaccinaţi

Publicaţia britanică Daily Mail scrie că una dintre facilităţile pe care organizatorii turneelor de tenis le iau în calcul pentru jucătorii care au efectuat vaccinul ar fi că aceştia nu vor mai fi nevoiţi să stea în carantină De asemenea, sportivii vaccinaţi nu vor mai fi consideraţi „contact apropiat” al unei persoane testate pozitiv. În cazul în care va fi adoptat noul protocol, se speculează că sportvii vor putea apela iar la cazările pe cont propriu şi nu vor mai fi nevoiţi să fie izolaţi, aşa cum s-a întâmplat la Australian Open.

„Persoanele care au incheiat procesul de vaccinare împotriva Covid-19 ar putea fi scutite de carantină dacă vor face dovada unui test PCR negativ, efectuat înaintea începerii turneului”, se arată în document.

Un oficial ATP a confirmat faptul că protocolul sanitar a suferit modificări, dar nu vrut să dea şi alte amănunte.

Sursa citată mai scrie că noile măsuri ar trebui să intre în vigoare cu ocazia turneului ATP de la Monte Carlo, programat între 11 şi 18 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri