Caută
Close this search box.

Bani pentru HoReCa. Schema românească de ajutor, de 500 de milioane de euro, aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a anunţat joi că a aprobat schema românească în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde lei), care să sprijine întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul HoReCa.

”Comisia Europeană a aprobat o schemă românească în valoare de 500 de milioane de euro (aproximativ 2,437 miliarde lei) menită să sprijine întreprinderile care îşi desfăşoară activitatea în domeniul turismului, al cazării şi al serviciilor alimentare, precum şi agenţiile de turism, în contextul epidemiei de coronavirus”, a anunţat CE.

Măsura a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Sprijinul public, sub formă de subvenţii directe, va acoperi până la 20 % din pierderile de venituri (sau, în cazul anumitor agenţii de turism care aplică un regim special, volumul facturilor emise pentru servicii turistice, inclusiv marja) pe care beneficiarul le-a înregistrat între 1 ianuarie şi 21 decembrie 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2019.

Măsura urmăreşte să ajute beneficiarii să îşi acopere nevoile de lichidităţi şi să-şi continue activităţile în timpul şi ulterior pandemiei.

Comisia a constatat că schema românească respectă condiţiile prevăzute în cadrul temporar.

În special, sprijinul nu va depăşi 1,8 milioane de euro per beneficiar, astfel cum se prevede în cadrul temporar, şi ajutorul va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

”Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile cadrului temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, anunţă CE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri