Caută
Close this search box.

Blue Air a intrat în posesia primei aeronave Boeing 737-8 MAX

Boeing 737-8 MAX

Prima aeronavă nouă Boeing 737-8 MAX a intrat în flota Blue Air, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă. Zborurile comerciale urmează să fie operate din 2 aprilie.

Aeronava Boeing 737-8 MAX, cu numărul YR-MXA, este prima de acest tip care operează zboruri comerciale în România și, potrivit directorului general al companiei, Oana Petrescu, este primul dintr-o serie de zece aparate care vor intra în flota Blue Air, până la sfârșitul anului viitor.

Aeronava YR-MXA este prima de acest tip care operează în flota unei companii aeriene din estul Europei. Această aeronavă stabilește noi standarde în ceea ce privește eficienta și performanța consumului de combustibil, mărindu-și autonomia cu până la 19%.

737 MAX este mai silențios, mai prietenos cu mediul și mai eficient și asigură o reducere cu 16% a emisiilor de carbon și a consumului de combustibil, iar nivelul de zgomot este redus cu 40%, comparativ cu 737 NG (New Generation).

Performanța economiei de combustibil realizate de 737 MAX este datorită noului motor CFM LEAP-1B, conceput pentru rigorile operării aeronavelor cu un singur culoar și creat special pentru 737 MAX.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri