Caută
Close this search box.

Bogdan Aurescu, despre expulzarea de diplomaţi ruşi: Aceste chestiuni se anunţă când se petrec

aurescu

Ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România va anunța eventuale expulzări ale diplomaților ruși atunci când va fi cazul: „Nu putem să ne pronunțăm în vreun fel în avans”.

„În cazul în care vom lua o astfel de măsură, ea va fi anunțată, dar nu putem să ne pronunțăm în vreun fel în avans asupra unor astfel de chestiuni care sunt de o deosebită seriozitate”, a răspuns ministrul de externe, întrebat despre decizia Cehiei de a expulza 18 diplomați ruși și de cerința ca țările partenere din UE și NATO să recurgă la acest gest.

„Aceste chestiuni se anunță atunci când se petrec”, a completat Aurescu, întrebat dacă au fost sesizate fapte de spionaj, pe teritoriul României, conform Digi24.

„Noi ne-am manifestat, fără îndoială, solidaritatea cu Cehia, am exprimat această poziție inclusiv în reuniunea Consiliului Afaceri Externe din această săptămână. Există în practica diplomatică, în general, un anumit tip de reciprocitate.

De exemplu, când declari persona non grata un diplomat, te aștepți să existe o reciprocitate de partea cealaltă. Atunci când o anumită proporționalitate este depășită, există uneori și reacții în lanț. Vom vedea ce se întâmplă și mai departe”, a completat ministrul român de externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri