Caută
Close this search box.

Bugetul Primăriei Generale a Capitalei a fost respins. Nicuşor Dan: Sunt uluit!

Nicușor Dan

Proiectul bugetului Capitalei pentru anul 2021 nu a primit vot favorabil în şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În urma unei şedinţe care a durat mai mult de trei ore, proiectul de buget al Capitalei nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptat, înregistrându-se 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 14 abţineri.

„Din păcate, bugetul municipiului Bucureşti nu a fost adoptat, aceasta este situaţia”, a spus la finalul votului preşedintele de şedinţă, Sorin Purcărea.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută înaintea începerii şedinţei CGMB, Diana Mardarovici, consilier PNL în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, a afirmat că Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general.

„Avem astăzi la vot propunerea de buget al municipiului Bucureşti pentru anul 2021. Partidul Naţional Liberal susţine propunerea de buget iniţiată de primarul general, Nicuşor Dan. Suntem parteneri corecţi şi ştim să fim alături de primarul general în eforturile lui şi mai ales atunci când are nevoie de susţinerea şi înţelegerea noastră. Avem foarte multe aşteptări şi noi faţă de ceea ce trebuie făcut, dar le putem rezolva lucrând împreună. Facem acest lucru din respect faţă de primar, dar în special din respect faţă de bucureştenii care ne-au acordat voturile, pentru că ei vor să ne apucăm de treabă în Bucureşti”, a declarat Mardarovici, citat de Agerpres.

Liderul grupului PSD din Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Aurelian Bădulescu, afirma înaintea votului că bugetul ar trebui aprobat în forma actuală, iar pentru restul solicitărilor trebuie să se aştepte prima rectificare.

„Haideţi să închidem un buget pe formula asta, avem capacitatea dată de lege să ne întâlnim la rectificare, până atunci facem un efort comun, pentru că până la urmă bucureştenii sunt cei pe care trebuie să-i sprijinim, mergem la domnul Cîţu, dacă o mai fi şi cât o mai fi pe acolo, şi sigur ne dă banii.

Haideţi să convenim asupra unor chestiuni de bun simţ, nu să ţinem în tensiune un Bucureşti întreg”, preciza Bădulescu.

Consilierul general Cosmin Smighelschi a spus că bugetul Capitalei va fi votat de consilierii USR PLUS „imediat ce va fi aşezat pe nişte fundamente reale şi legale”.

„Ne batem pentru reforma reală şi pentru a putea munci în administraţie, de aceea suntem prezenţi în Primărie şi alocăm timp şi reprezentăm cu cinste cetăţenii care ne-au votat. Vrem să reorganizăm instituţiile care de fapt nu fac performanţă, vrem să răsplătim instituţiile şi funcţionarii care îşi fac corect treaba. Vrem să aducem profesionişti în administraţia locală şi pentru asta trebuie reforme ferme, acum, la început de mandat.

Domnule primar, colegi din majoritate, vrem să revenim urgent în faţa bucureştenilor cu un buget realist, bazat pe venituri reale şi care să prioritizeze cele mai importante proiecte pentru Bucureşti, pe care chiar să le realizăm. Imediat ce bugetul va fi aşezat pe nişte fundamente reale şi legale, USR PLUS îl va vota. Doar dacă aceste standarde vor fi îndeplinite”, a subliniat consilierul.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, s-a declarat, miercuri, „uluit” de solicitările USR PLUS cu privire la buget, afirmând că subiectul a fost discutat cu grupurile de consilieri generali şi „toate discuţiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc”.

„Vă spun sincer, sunt uluit, adică noi am avut un buget, primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate, grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele pe această propunere de buget încă de acum şase săptămâni şi acum venim şi spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate aşa ceva”, a spus edilul la şedinţa CGMB.

El s-a arătat deschis în continuare la discuţii pe tema bugetului şi a subliniat necesitatea ca acesta să fie adoptat cât mai repede.

„În opina mea, toate discuţiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc şi (…) au fost extrem de civilizate şi de constructive, s-au adus îmbunătăţiri.

Spre exemplu, suplimentarea banilor pentru diverse investiţii, cum e Prelungirea Ghencea. Dacă se mai doreşte să discutăm despre buget, putem să discutăm, dar haideţi să ne grăbim să dăm bucureştenilor bugetul pe care îl aşteaptă ca să putem să începem investiţiile pe care le aşteaptă”, a arătat Nicuşor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri