Caută
Close this search box.

Cătălin Drulă: Metrorex se îndreaptă spre insolvență, nu este foarte departe

cătălin drulă

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat, într-un interviu pentru Economedia, că Metrorex se îndreaptă spre intrarea în insolvență, nefiind „foarte departe de acest moment”, care va fi decis de consiliul de administrație.

El a afirmat că operatorul rețelei de transport subteran din București a decis anul trecut majorări de salarii, deși nu și-a plătit nici măcar dările către stat. Drulă a spus că organigrama companiei este încărcată și se pot face restructurări pentru a deveni eficientă.

Cătălin Drulă a mai afirmat că Metrorex nu poate fi transferată în acest moment de la Ministerul Transporturilor către Primăria Capitalei, pentru ca subvenția pentru transportul bucureștenilor să nu mai fie plătită de toți cetățenii țării, ci acest lucru s-ar putea face în 3-5 ani, dacă Metrorex devine eficientă și bugetul Primăriei va fi echilibrat.

Magistrala M5 către Universitate și Pantelimon este prioritatea numărul unu a Capitalei, acum, în materie de investiții, urmată de magistrala M4, prin continuarea liniei Gara de Nord-Străulești către Gara Progresul.

Până la sfârșitul anului va fi finalizat și un studiu privind oportunitatea de continuare a magistralei M6 către Aeroportul Otopeni de la Băneasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri