Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, care a decedat pe 9 aprilie, lasă în urmă o avere considerabilă. informează online ziarul spaniol ABC.

Soţul reginei Elisabeta a II-a, care a murit vinerea trecută, la 99 de ani, a lăsat în urmă o avere acumulată timp de peste şapte decenii în care a fost văzut ca un modernizator al monarhiei britanice.

Prinţul Philip a lăsat însă moştenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth, citat de Agerpres, în timp ce alte surse o estimează la 12 milioane de euro.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns o avere considerabilă de-a lungul acestor decenii cât a slujit coroana britanică.

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a primit-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017, la vârsta de 96 de ani.

Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster.

368 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here