Caută
Close this search box.

Cercetătorii au descoperit că pandemia are un efect pozitiv asupra somnului

Un studiu amplu efectuat în Germania, de Panelul Socio-Economic (SOEP), arată că numeroşi germani au găsit şi o parte pozitivă a lockdown-ului impus de pandemia de coronavirus. Foarte mulţi adulţi dorm mai bine, arată cercetarea care relevă și aspecte negative ale ultimei perioade.

La analiză au participat 6.500 de respondenţi, intervievaţi anul trecut în perioada aprilie-iunie şi, din nou, anul acesta în ianuarie.

Directorul SOEP, Stefan Liebig, atribuie acest lucru faptului că mulţi angajaţi au scăpat de drumul obositor până la serviciu, relatează agenția dpa, citată de Agerpres. În schimb, nevoia implicării părinţilor în lecţiile pe care copiii şcolari le fac acasă şi lipsa contactelor sociale în afara membrilor apropiaţi ai familiei sunt percepute ca factori negativi în viaţa de familie.

Acelaşi studiu mai relevă că satisfacţia de ansamblu asupra vieţii de zi cu zi s-a diminuat oarecum în al doilea val al pandemiei COVID-19 comparativ cu primul.

Privind în perspectivă, cercetătorii SOEP şi profesorii Universităţii Bielefeld care au evaluat cercetarea cred că efectele asupra tinerilor sunt cele mai îngrijorătoare pe termen lung.

Copiii din acele familii care nu reuşesc să le ofere suficient sprijin educaţional ar putea avea de suferit, remarcă Stefan Liebig

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri