Legea prin care localurile ar putea fi închise pentru 15 sau 30 de zile pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid ar putea fi inclusă astăzi pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, ea aflându-se, de asemenea, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Economic și Social (CES).

„Instituția noastră și-a arătat de fiecare dată deplina disponibilitate și susținere raportat la necesitatea adoptării unor avize în regim de urgență, Plenul Consiliului Economic și Social hotărând, în acest sens, ca ședințele să se desfășoare în fiecare zi de miercuri, la ora 10.00, anterior ședinței săptămânale a Guvernului.

Proiectul de Lege pentru modificarea și combaterea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având ca obiect de reglementare instituirea măsurii complementare a suspendării activității, pe o perioadă determinată, pentru operatorii economici care nu respectă măsurile de prevenire și combatere a răspândirii coronavirusul SARS-CoV-2, a fost transmis de Ministerul Afacerilor Interne, prin fax, în seara zilei de ieri, 6 aprilie, la ora 18:51.

Suplimentarea ordinii de zi a ședinței de astăzi, 7 aprilie, de la ora 10:00, nu a mai fost posibilă, la baza acestei hotărâri aflându-se considerente de ordin legal, fiind necesar ca proiectul de act normativ să fi fost anterior analizat în cadrul comisiilor de specialitate.

Premierul Florin Cîțu a atacat joi CES pentru faptul că încă nu a dat aviz, iar instituția i-a răspuns că a fost timpul prea scurt, sosind seara. Vezi în ultima parte a textului ce prevede proiectul.

„Avea toate avizele proiectul respectiv, dar la CES astăzi (miercuri – 7 aprilie n.r.), deși practica permitea să fie luat direct în Plen în discuție, a fost întârziat proiectul și nu are avizul CES. CES, așa cum ne-am obișnuit și în alte dăți, ori vine cu propuneri să creștem salarii, cheltuieli… eu v-am spus că e nevoie de reformă și la CES și mergem mai departe și cu asta. Avem în PNRR bani incluși pentru reformă în acest sector. Mi se pare o obstrucționare ciudată, dar nu ne oprim aici. Avem și mâine (joi n.r.) ședință de Guvern. Dacă nu se poate mâine, săptămâna viitoare cu siguranță vine proiectul de lege”, a spus Cîțu, miercuri.

73 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here