Bărbatul de 63 de ani din Piteşti, decedat după ce a fost imobilizat de poliţişti, era cunoscut de vecini drept un om liniştit, pe care boala soţiei îl afectase foarte mult în ultimele luni.

Vineri 16 aprilie, după ce petrecuse multe ore pe o terasă de la Autogara Sud Piteşti, unde venise din seara precedentă, Zaharia Barbu nu a vrut să plece atunci când acolo a izbucnit un incendiu.

După mai multe refuzuri, bărbatul a fost trântit la pământ de un poliţist, în timp ce un altul i-a pus piciorul pe spate. Bărbatul a decedat în scurt timp, cauza fiind, aşa cum arată clar autopsia, asfixie mecanică.

Zaharia Barbu lucrase timp de mulţi ani ca inginer la Arpechim şi se pensionase înainte de 2010, potrivit adevărul.ro. Bărbatul locuia cu soţia sa într-un apartament modest din cartierul Prundu.

„Era un om liniştit şi cu bun simţ. În ultimele luni era afectat de boala de care suferă soţia, din câte ştiu ar fi vorba de unele probleme psihice. Şi de aceea cred că începuse să bea mai des…

Domnul Barbu era mereu foarte amabil. Mai mergea să bea la terasa aia de la autogară, ca să uite de necazuri… Însă nu era un om violent, dimpotrivă.

Ultima oară l-am văzut cu trei zile înainte să moară, ne-am întâlnit în faţa blocului. Băuse ceva, se simţea, zâmbea prelung şi am schimbat câteva cuvinte, după care a intrat în bloc. De atunci nu l-am mai văzut. Domnul Barbu a fost coleg cu mama la Arpechim şi îmi spunea despre el că era un bun profesionist”, a declarat pentru Adevărul Andrei V., unul dintre vecinii lui Zaharia Barbu.

471 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here