Caută
Close this search box.

Cine este medicul arădean Adrian Wiener, deputat USR

adrian wiener

Deputatul USR Adrian Wiener este una dintre opțiune Alianței USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătății după demiterea lui Vlad Voiculescu, au declarat surse politice.

Wiener este medic de profesie, iar pe durata pandemiei a revenit în Spitalul Județean din Arad. El a fost candidatul USR PLUS la Primăria Arad, dar a pierdut în fața PNL și apoi a intrat în Parlament.

Ocuparea postului de ministru al Sănătății va face însă obiectul negocierilor din Alianța USR PLUS, dat fiind că postul revenise PLUS, iar Wiener este membru USR.

CV-ul lui Adrian Wiener

Adrian Wiener a fost ales deputat, în Circumscripţia Electorală nr. 2, Arad, pe listele Alianţei USR PLUS. Este vicepreşedinte al Comisiei pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.

A avut trei luări de cuvânt şi a semnat trei iniţiative legislative. Este medic specialist de Medicină Internă, la Spitalul Municipal Arad, Clinica de Medicină Internă II. Între mai 2011 şi aprilie 2015, a fost director medical la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, apoi, între mai 2015 şi ianuarie 2016, manager al aceluiaşi spital.

Între lunile aprilie şi decembrie 2020, a fost coordonator medical al Spitalului Covid -Grădişte Arad. A absolvit în anul 1998 Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, din Timişoara. Este absolvent al Școlii Naţionale de Management Sanitar, din Ministerul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri