În ședința Consiliului Local Sector 1, consilierii locali au votat bugetul general centralizat, pentru anul acesta. Bugetul a fost respins săptămâna trecută, după ce liberalii au susținut că proiectul este ilegal.

Veniturile totale prognozate în acest an sunt de 1,068 miliarde de lei, în scădere cu 176 de milioane de lei, cu 12% mai puțîn față de veniturile încasate in anul 2020, anunță primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook:

În ședința de astăzi a Consiliului Local Sector 1 consilierii au votat bugetul general centralizat pentru anul 2021. Veniturile totale prognozate în acest an sunt de 1,068 miliarde lei, în scădere cu 176 milioane lei, adică cu 12% mai puțin față de veniturile încasate în anul 2020.
Chiar dacă bugetul pe 2021 este mai mic față de anii precedenți am prevăzut investiții majore în: sănătate, educație și infrastructură. De asemenea, avem multe proiecte pentru comunitate pentru care luptăm să accesăm fonduri europene – domeniu total străin până acum în Primăria Sectorului 1.
Sunt alocați bani pentru construirea de noi școli (grădiniță și școală în cartierul Greenfield, Școala Regală, școală în Str. Apicultorilor și școala în cartierul Henri Coandă), iar mai multe unități de învățământ vor fi extinse sau modernizate. Alte proiecte de investiții pe care administrația locală își propune să le deruleze:
– Finalizarea lucrărilor pentru cele două bazine semi-olimpice și finalizarea studiilor pentru construirea bazinului olimpic Media;
– Vor fi construite, reabilitate și refăcute terenurile/sălile de sport de la mai multe școli și reabilitare/construire terenuri de fotbal și rugby;
– Amenajarea de parcuri și spații de recreere;
– Modernizare, restaurare și eficientizare energetică pentru imobilul „Teatrul Excelsior”;
– Reabilitarea Teatrului “Nicolae Bălcescu” din Parcul Bazilescu.
– Consolidare și alte lucrări de intervenție la Biserica “Mănăstirea Cașin”;
– Amenajarea a două Centre de Colectare Selectivă a Deșeurilor (în total vor fi cinci);
– Amenajarea a 2.000 de platforme de colectare selectivă de deșeuri (faza de proiectare + 10 platforme pilot);
– Achiziția, instalarea și punerea în funcțiune a 17 stații de reîncărcare pentru autoturismele electrice;
– Plantarea a 50.000 de arbori;
– Finanțarea lucrărilor de modernizare a UPU și a Ambulatoriului de la Spitalul Floreasca;
– Construim primul centru din România de recuperare pentru marii arși (proiect aflat în pregătire);
– Lucrări de reabilitare termică la 74 de blocuri de pe raza Sectorului 1;
– Proiectare și lucrări de reabilitare termică pentru alte 85 de blocuri;
– Locuințe pentru tineri și tineri profesori;
– Modernizare infrastructură rutieră (50 de străzi);
– Parcări de cartier.
Mulțumesc consilierilor pentru că au votat bugetul și au realizat că interesul comunității este mai presus de interesele transpartinice. Cetățenii sunt pe primul loc și așteaptă de la noi rezultate!
Continuăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.