Caută
Close this search box.

Clotilde Armand anunţă. Contractul Primăria Sector 1 – Romprest a ajuns la DNA

clotilde armand

Primăria Sectorului 1 a predat procurorilor Direcției Naționale Anticorupție contractul de delegare a gestiunii de salubrizare, încheiat în anul de 2008, între Consiliul Local și Compania Romprest Service SA. precum și toate actele adiționale.

Anunțul a fost făcut de primarul Clotilde Armand, printr-o postare, pe pagina sa de Facebook.

„Cei care au prejudiciat cetățenii Sectorului 1 cu peste 117 milioane de lei să fie trași la răspundere. Avem încredere în Justiție”, scrie Armand, pe Facebook.

Procurorii DNA au solicitat Consiliului Local al Sectorului 1 o copie conformă cu originalul a contractului încheiat pe 30 iunie 2008, cu compania Romprest, în luna februarie a acestui an. Solicitarea procurorilor a fost făcută într-un dosar deschis în anul 2020.

Actualul primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, a intrat în conflict cu Romprest, după ce a refuzat plata unor facturi pe care le consideră emise nelegal. Motivul: prețurile serviciilor din contractul semnat în 2008 au fost ajustate de două ori, prin contracte adiționale, votate în Consiliul Local:

2012: S-au modificat indicii în baza cărora se indexează tarifele din indicii prețurilor de consum pe economie, în indicii prețurilor de consum pe ramură;

2019: Au fost modificate prețurile, fără nici o legătură cu indicii. Sunt situații diferite, dar în esență există creșteri de până la 300% pe unele operațiuni – în special cele cu frecvență/incidență mare, iar pe alte tarife se înregistrează mici scăderi.

De exemplu, prețul pentru spălatul mecanizat al străzilor a crescut de la 9,98 lei la 24,02 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri