Primarul sectorului 1 Clotilde Armand acuză conducerea RAPPS că distruge în mod ”voit” monumentul Hotel Triumf din București, pe care îl lasă să se degradeze, deși situația gravă a clădirii este deja cunoscută.

Potrivit edilului, acoperișul și o parte din podul imobilului Hotel Triumf, situat pe Șoseaua Kiseleff nr. 12, au fost afectate de un incendiu izbucnit în data de 12 septembrie 2020.

Clotilde Armand susține că în 24 ianuarie a semnalat public faptul că acest monument este în pericol și că acoperișul trebuie să fie protejat.

Ulterior, reprezentații instituției au anunțat că au lansat licitația pentru reparația acoperișului. ”Au fost depuse mai multe oferte pentru realizarea de lucrări de reparații la Hotelul Triumf pentru un contract estimat la 2,94 milioane de lei, fără TVA” – mai spune primarul sectorului 1.

Cu toate acestea, Armand acuză RAPPS că nu a făcut nimic până acum ca să rezolve situația, iar această clădire-monument este în continuă degradare.

”Astăzi, 17 aprilie, am trecut să văd cum mai arată acoperișul. Surpriză! Este mai degradat ca în ianuarie. Iar din ianuarie și până acum conducerea RAAPPS nu s-a grăbit să acopere acoperișul și lasă voit să se distrugă acest monument. După atâtea luni de zile în care am tot semnalat problema pare că RAAPPS nu are timp să cumpere o prelată și să acopere zona distrusă. Însă are timp de altceva. Să achiziționeze ’’produse de îngrijire personală’’. Este mai mult decât trist să vezi cum nepăsarea actualei conduceri tratează acest monument.

PS: RAAPPS este pe pierdere de ani de zile. Potrivit datelor de la ministerul Finanțelor, regia de stat avea anul trecut două mii de angajați și pierderi de 30 milioane de lei” – a mai precizat Clotilde Armand.

129 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here