Caută
Close this search box.

Clotilde Armand, somată să înceteze cu jignirile la adresa PNL

clotilde armand

Preşedintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, o somează pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, să înceteze cu jignirile la adresa PNL.

Somăm public primarul Sectorului 1, care e primar cu voturile şi sprijinul şi într-un spirit de parteneriat cu PNL, să înceteze jignirile, ameninţările şi bullyingul la adresa PNL, iar cea mai mare jignire dintre toate şi cea care ne doare cel mai mult este să fim plasaţi lângă cei împotriva cărora am luptat şi luptăm şi anume PSD. Nu putem accepta ca, doar pentru că nu suntem de acord să ridicăm orbeşte mâna, să fim plasaţi lângă PSD. Ne-am dorit o schimbare, am luptat pentru această schimbare, considerăm că este de bun augur şi ne dorim un parteneriat la Sectorul 1 (…). Oamenii ne spun că au nevoie de soluţii, că nu mai vor scandal, că vor proiecte (…), trebuie să ieşim din această logică a scandalului permanent, a problemelor şi să ne concentrăm pe soluţii pentru oameni„, a declarat Sebastian Burduja, vineri, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

De foarte multe ori consilierii locali PNL sunt puşi în faţa unei ordini de zi nediscutate.

Administraţiile performante, dar nu numai, obişnuiesc să organizeze o şedinţă înaintea celei de Consiliu Local, în care se prezintă proiectele, intenţiile primarului. Asta înseamnă democraţie, lucrurile astea nu se întâmplă la Sectorul 1, iar colegii mei de foarte multe ori sunt puşi în faţa unei ordini de zi neagreată cu nimeni, nediscutată, cu grave semne de legalitate asupra unor proiecte pe care nimeni nu-i poate forţa să le voteze doar pentru că sunt propuse de cei care ar trebui să ne fie parteneri„, a spus Sebastian Burduja.

În altă ordine de idei, el este de părere că suma de 400.000 de lei pentru reabilitare termică din proiectul de buget al Sectorului 1 pe 2021 reprezintă „o bătaie de joc”. El a explicat că mai sunt câteva zeci de blocuri care nu au reabilitarea termică finalizată.

Viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb (PNL) susţine mărirea numărului de locuri la creşele din sector.

Suntem într-o perioadă în care bugetul Sectorului 1 este în dezbatere, vom urmări să fie alocate sume pentru consolidarea şi renovarea de creşe (…) mă voi asigura că vom avea bugetate SF-uri pentru construcţia a cel puţin trei creşe anul acesta (…). În Sectorul 1 avem demarat un sistem educaţional pe creşe de inspiraţie daneză pe care-mi doresc să-l extindem şi la grădiniţă„, a spus Ramona Porumb.

Citește și: Papa Francisc a oficiat Slujba din Joia Mare fără credincioși

La rândul lor, consilierii locali PNL au vorbit despre proiectele pe care le susţin în Sectorul 1. Dinu Gheorghe a făcut referire la un proiect privind centrul de bugetare participativă, iar Raluca Haliţ despre o iniţiativă privind prevenirea şi combaterea bullying-ului în unităţile şcolare din Sectorul 1.

Dan Podaru a menţionat că alături de echipa PNL propune proiecte privind dotarea trotuarelor cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, construirea unei săli de sport în Şcoala generală „Petre Ispirescu”, redarea către comunitate a unui spaţiu verde ce ajuns în proprietatea privată a unei persoane, construirea unei parcări.

Daniel Ciungu a menţionat că autoritatea locală trebuie să amenajeze, pe terenuri care sunt în prezent insalubre, locuri de joacă, parcuri şi terenuri de sport.

Adrian Oianu a spus că proiectul pe care-l propune are drept scop protejarea arborilor din sector de tăierea excesivă. „Proiectul meu se referă la adoptarea unui statut de locuitor al Sectorului pentru toţi arborii, se va face o cartografiere, un cadastru, fiecare arbore va fi numerotat”, a adăugat Adrian Oianu.

Primarul Clotilde Armand a afirmat după mai multe şedinţe de Consiliu Local că PNL şi PSD s-au aliat la Sectorul 1, ultima dată pe 30 martie, când ordinea de zi a şedinţei a fost respinsă.

PNL Sector 1 şi PSD s-au aliat din nou la Primăria Sectorului 1. Nu-i nimic. Voi lupta cu ei până când normalitatea va reveni în această instituţie, iar cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să umple conturile Mafiei„, scria Clotilde Armand pe Facebook, după şedinţa Consiliului Local din 30 martie care a avut pe ordinea de zi şi două proiecte privind salubritatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri