Caută
Close this search box.

CNSU: Orele de şcoală pot fi făcute în format fizic, la clasele terminale, în localitățile necarantinate

CNSU a adoptat o hotărâre prin care este permisă organizarea orelor de curs în format fizic cu întreg efectivul claselor terminale, în localitățile necarantinate. Hotărârea trebuie transpusă într-un ordin comun al Ministerului Educației și cel al Sănătății.

Aceeași măsură este valabilă și pentru clasele de elevi cu nevoi speciale. Astfel, Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) arată că:

este permisă participarea la orele de curs, cu prezență fizică, a elevilor cu cerințe speciale, în toate unitățile de învățământ din localitățile unde nu este instituită carantina zonală;

este permisă participarea la orele de curs, cu prezență fizică, ”a întregului efectiv al claselor a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localitățile în care nu este instituită măsura carantinei zonale, sub condiția respectării stricte a normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”;

permiterea organizării orelor remediale, cu prezența fizică, în toate unitățile de învățământ care funcționează în localități în care nu este instituită măsura carantinei zonale.

CNSU arată că Ministerul Educației și cel al Sănătății sunt abilitate să modifice un ordin comun pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ, în noile condiții.

După vechiul ordin, cursurile trebuiau reluate după trei scenarii, în funcție de rata de incidență. În scenariul I (incidență sub un caz la mia de locuitori) toți elevii și preșcolarii participau în format fizic la cursuri.

La o incidență între unu și trei cazuri la mie, puteau merge la ore în format fizic preșcolarii, elevii din clasele I-IV și din anii terminali. În scenariul trei, la o incidență de peste trei cazuri la mia de locuitori, ar fi participat la cursuri în format fizic preșcolarii și elevii din clasele primare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri