Caută
Close this search box.

Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, în doliu: Gheorghe Pleș, fostul director, s-a stins din viață

Doliu la Colegiul Național ”George Coșbuc” din Năsăud, după ce profesorul Gheorghe Pleș a încetat din viață la vârsta de 74 de ani.

Matematicianul Gheorghe Pleș a fost director al instituției de învățământ din orașul academicienilor între anii 1982‑1990 și 1995‑1997.

În 2019, Academia Română i-a conferit Premiul ”Constantin Rădulescu‑Motru” pentru cele trei volume ale lucrării ”Școlile Năsăudului”.

”Dimineață tristă pentru Colegiul Național „George Coșbuc”. Ne-a părăsit domnul profesor doctor Gheorghe Pleș, năsăudean get-beget, absolvent al școlii noastre, profesor și director mai mulți zeci de ani. Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule profesor”, este mesajul transmis de directorul colegiului, prof. Steluța-Reghina Vîju.

Primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin, vorbește despre contribuția semnificativă ”la viața cultural-educativă și documentar-științifică a urbei năsăudene” a domnului Pleș.

Comunitatea năsăudeană deplânge trecerea la cele veșnice, mult prea devreme, a domnului prof.dr. Gheorghe Pleș, fost director al Colegiului Național „George Coșbuc” Năsăud și director al Extensiei Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Năsăud.
Cu o cercetare științifică de ținută academică, autor al volumelor „Școlile Năsăudului 1635-2015”, (trei volume)- lucrare premiată de Academia Română, profesorul Gheorghe Pleș a contribuit semnificativ la viața cultural-educativă și documentar-științifică a urbei năsăudene.
Ne rugăm ca bunul Dumnezeu să îi aşeze sufletul în lumină, după cum întreaga viaţă și-a dedicat-o cărților, studiului individual și predării la catedră, pentru zeci de generaţii de elevi”, scrie Dorin Vlașin pe pagina sa de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri