Caută
Close this search box.

Comisia juridică din Senat trebuie să evalueze cererea DNA în cazul lui Florian Bodog până luni

Anca dragu

Biroul permanent al Senatului a repartizat Comisiei juridice solicitarea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii.

Termenul acordat Comisiei juridice pentru o evaluare preliminară şi stabilirea unui program al acestei solicitări a fost stabilit pentru luni, 12 aprilie.

Biroul permanent a decis să transmită Comisiei juridice, conform procedurii, această cerere a Parchetului General. Până luni, Comisia juridică va face o evaluare preliminară asupra solicitării, urmând să înceapă lucrul pe fond. Conform regulamentului, în 14 zile, Comisia juridică trebuie să prezinte raportul Biroului permanent şi apoi să fie transmis plenului pentru votul final„, a afirmat preşedintele Senatului, Anca Dragu, vineri, după şedinţa Biroului permanent.

Întrebată dacă este posibil ca întreaga procedură să fie finalizată săptămâna viitoare, Dragu a spus: „Este posibil, dar legea ne dă un termen de 14 zile. Este o săptămână destul de aglomerată. Vom vedea ce decide Comisia juridică„.

Procurorii DNA solicită Senatului încuviinţarea urmăririi penale a lui Florian Bodog, pe care îl acuză că atunci când a deţinut poziţia de ministru ar fi acţionat pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze salariul pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract.

În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri