Caută
Close this search box.

Comisiile pentru cultură din Parlament au respins rapoartele de activitate ale Televiziunii publice pe 2017, 2018 şi 2019

doina gradea

Comisiile parlamentare pentru cultură au respins, joi, rapoartele de activitate ale Televiziunii publice pe anii 2017, 2018 şi 2019.

Parlamentarii din comisii au respins rapoartele cu 13 voturi ‘pentru’ şi 7 ‘împotrivă’.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a afirmat, la începutul dezbaterilor, că odată cu aceste rapoarte ar trebui să fie discutat şi raportul pe 2020, care a fost depus.

Dezbaterile sunt pe rapoartele pe 3 ani. Există şi raportul pe 2020. În mod normal, aceste rapoarte trebuie dezbătute împreună, altfel vom fi în situaţie imposibilă. În ceea ce priveşte rapoartele din anii anteriori, dacă picaţi toate rapoartele, va fi o situaţie legală ambiguă. Dacă un raport pe un an anterior va fi picat se poate găsi o cale de atac pe actele adoptate anterior de Consiliul de Administraţie„, a spus Romaşcanu.

Însă preşedintele Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, Iulian Bulai, a precizat că cele două comisii nu au fost sesizate de Birourile permanente reunite cu privire la raportul pe 2020.

După respingerea rapoartelor, preşedintele-director general al SRTv, Doinea Gradea, a afirmat că acest vot este „o palmă” dată profesioniştilor din Televiziunea română.

Rapoartele urmează să fie supune dezbaterii plenului reunit al Parlamentului. Dacă ele vor fi respinse, va fi numit un interimar la conducerea Televiziunii publice, a precizat preşedintele Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri