Caută
Close this search box.

Contractul de proiectare pentru Autostrada Unirii şi contractul de reabilitare a Podului peste Braţul Borcea, semnate

Contractul de proiectare a Autostrăzii Unirii precum şi contractul pentru reabilitarea Podului peste Braţul Borcea, au fost semnate joi, a anunţat pe Facebook ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

S-a semnat contractul pentru proiectarea completă (studiu de fezabilitate + proiect tehnic) a Autostrăzii Unirii, A8 – sectorul principal între Târgu Neamţ – Iaşi – Ungheni. Astăzi, la semnarea care a avut loc la sediul CNAIR, i-am cerut proiectantului să prioritizeze tronsonul dintre Târgu Frumos şi Leţcani. Moldova a aşteptat suficient ca să aibă drumuri moderne. Pentru mine atât A8, cât şi A7 sunt priorităţi şi facem toate eforturile împreună cu echipa din minister şi CNAIR ca să devină realitate în teren cât mai repede. Vrem şi ne luptăm ca ambele proiecte să aibă finanţare din PNRR„, a scris Cătălin Drulă.

Potrivit ministrului de resort, tot joi, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a parafat contractul pentru reabilitarea podului de la Feteşti, peste braţul Borcea al Dunării, parte din A2.

Proiectul, în valoare de 67,7 milioane de lei prin finanţare europeană, este unul complex. „(…) acest pod nu a mai beneficiat de o reparaţie capitală de patru decenii. Astfel, lucrările sunt complexe şi presupun, printre altele: înlocuirea hidroizolaţiei şi a căii pe partea carosabilă şi pe trotuare, înlocuirea parapetului pietonal şi direcţional, înlocuirea rosturilor de dilataţie, refacerea protecţiei anticorozive la structura metalică şi consolidări structurale cu grinzi. La fel ca în cazul reabilitării podului de la Cernavodă, pentru care contractul s-a semnat în februarie şi unde se lucrează deja foarte bine, am cerut firmei care a câştigat licitaţia să execute lucrările în aşa fel încât să se evite restricţiile de circulaţie în perioada sezonului estival”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri