Caută
Close this search box.

Controale de amploare în piețe. Polițiștii și ANPC avertizează cu privire la capcanele alimentelor de Paște

Poliția a efectuat controale în piețele din Capitală, în dimineața zilei de sâmbătă. Oamenii legii verifică modul în care sunt comercializate produsele alimentare, în special peștele, ales de cei mai mulți dintre români pentru Duminica Floriilor.

Aproximativ 1.3000 de polițiști au fost mobilizați în teren pentru acest weekend. Agenții nu urmăresc doar modul în care sunt respectate normele de comericalizare a produselor aliementare în piețe, ci și respectarea măsurilor sanitare în vederea combaterii pandemiei de COVID-19.

„Acționăm cu efective sporite în aceste zile de weekend, avem în teren aproximativ 1.300 de polițiști de la Ordine Publică și Rutieră. Prezența locr este pentru a combate și preveni faptele de natură contravențională și penală.

Acționăm, în această perioadă, fiind vorba și de sărbătorile de Florii, când se achiziționează foarte multe produse din pește suntem în principalele piețe și în principalele centre comerciale, unde se comercializează astfel de produse.

Doresc să menționez că în Piața Obor, colegii mei au găsit mai multe nereguli la niște societății comerciale, fiind confiscate aproximativ 150 de kilograme de pește.

În total, au fost aplicate amenzi de 94.000 de lei operatorilor economici care încălcau prevederile legale. Au mai fost confiscate și aproximativ 800 de kilograme de produse non-animală și aproximativ 160 de kilograme de produse de origine animală. Controalele vor continua”, a explicat Ciprian Ramonescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Totodată, ANPC recomandă o atenție sporită la achiziționarea produselor de Paște și de Florii. Astfel, inspectorii ANPC recomandă populației să nu cumpere pește sau produse din pește din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri