Caută
Close this search box.

Crima din Oneşti. Declaraţii şocante ale şefilor din Poliţie, lipsă de pregătire şi nici măcar o puşcă cu lunetă

Ancheta disciplinară făcută la IPJ Bacău, dar și declarațiile polițiștilor din cazul crimei de le Oneşti au scos la iveală un lanţ fără sfârşit de greşeli.

Aşa a fost posibil ca un monstru precum Gheorghe Moroșan să reuşească să omoare doi oameni tineri, care au lăsat în urmă familii îndurerate.

Șocantă este mărturia șefului politiei municipale Onești.

„După ce mi s-a spus că sunt şeful acțiunii am început să spun că, întrucât nu este o infracţiune de competenţa mea, la faţa locului ar trebui să vină alţi factori de decizie.

Auzisem de procedura aplicabilă în cazul luării de ostatici însă nu o cunoşteam în profunzime, nu mi-a fost prelucrată”, a declarat Constantin Andrieş, şef al Poliţiei Oneşti în momentul intervenţiei, potrivit unui reportaj realizat în exclusivitate de TVR.

Un superior ierarhic era adjunctul IPJ Bacău. Adrian Tuluc a ajuns în fața blocului din Onești după ora 17. Însă nu a îndrăznit să ceară sfaturi superiorilor din Poliția Română.

„Am vrut să-l întreb, la un moment dat, ce să facem, dar am avut o reţinere de bun-simţ, m-am gândit că un şef ştie cum să procedeze în astfel de cazuri şi că nu trebuie să îi spun eu. Aceeaşi reţinere am avut-o şi în dialogul cu domnul chestor, a declarat Adrian Tuluc, adjunct IPJ Bacău în momentul intervenţiei.

S-a vorbit mult dacă ar fi fost posibilă o intervenție de pe acoperișul blocului a trupelor SAS. S-a discutat despre varianta coborârii în rapel, dar un ofiţer SAS mi-a adus la cunoştinţă că nu au pregătirea necesară nici cei deja ajunşi şi nici cei care urmau să ajungă, a declarat Constantin Andrieş şef al Poliţiei Oneşti în momentul intervenţiei.

„S-a discutat și despre executarea focurilor de armă din apartamentul situat în blocul de vizavi. S-a discutat că din cauza copacului în faţa blocului focul de armă putea fi executat doar cu o armă cu lunetă. I-am întrebat pe cei de la SAS dacă au o astfel de armă dar răspunsul a fost negativ”, a declarat Constantin Andrieş.

FOTO: playtech.ro

Soția lui Gheorghe Moroșan susține că nu i-a ajutat pe anchetatori de frică.

„Am avut discuţii cu negociatorul şi i-am spus să i se aducă soţului actele cerute cât mai repede că nu o să facă nimic dacă le primeşte. Totodată le-am spus că dacă nu primeşte actele face prostia.

Negociatorul mă trimtea să intru în apartament să vorbesc cu soţul, dar eu i-am zis că nu intru pentru că ştiu ce face la furie. Am fost lovită de soţ, de-a lungul timpului de câteva ori în momente de furie”, susţine acum Aurelia Moroșan, potrivit TVR.

Familiile victimelor ar putea cere despăgubiri și Poliției Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri