Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu, de ziua NATO: România poate fi mândră pentru realizările sale

De Ziua NATO în România, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a vorbit despre momentele complicate prin care trece alianța nord-atlantică.

„România a devenit unul dintre cele mai importante state membre ale NATO” și „poate fi mândră pentru realizările sale”, a declarat Diaconescu.

În acest context dificil, totuși, România are şansa să participe activ la deschiderea unui nou capitol privind întărirea NATO.

Acesta a subliniat că România nu poate înfrunta singură amenințările la adresa stabilității și securității sale, cum nici Europa nu poate de una singură, nici Statele Unite. Soluția este NATO.

„Nivelul de alertă de securitate la frontiera estică a Alianţei este unul dintre cele mai ridicate din ultimii ani.

Ne confruntăm cu ameninţări la adresa stabilităţii şi securităţii pe care România nu le poate înfrunta singură. Nici Europa nu poate fi singură. Nici SUA nu poate răspunde singură.

Soluţia este NATO: stabilirea unei agende transatlantice prin care să întărim solidaritatea şi unitatea pentru a rămâne puternici, atât militar cât şi politic; modernizarea conceptului de securitate; protejarea, la nivel global, a unei ordini internaţionale bazate pe valori şi principii; contracararea ameninţărilor generate de politicile regimurilor autoritare”.

Cristian Diaconescu a mai susținut că România a devenit una dintre cele mai importante țări în cadrul NATO și un stat pivotal pentru stabilitatea şi securitatea frontierei estice a alianței nord-atlantice.

„Prin desfăşurările militare ale NATO, România a devenit un stat pivotal pentru stabilitatea şi securitatea frontierei estice a Alianţei.

România poate fi mândră pentru realizările sale în NATO, pentru modul în care este respectată de celelalte state membre în Alianţă, precum şi în ceea ce priveşte progresele obţinute în aceşti 17 ani, în dezvoltarea capacităţilor de apărare a ţării”, a scris președintele PMP, Cristian Diaconescu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri