Caută
Close this search box.

Cristina Neagu se retrage temporar din echipa naţională de handbal feminin

Cristina Neagu

Cea mai bună handbalistă română din ultimii ani, Cristina Neagu, a anunţat, după meciul de la Skopje, cu Macedonia de Nord, că se retrage temporar din echipa naţională.

Sunt bucuroasă că după două decepţii, necalificarea la Jocurile Olimpice şi necalificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti, vine această calificare la Campionatul Mondial. Mă bucur că suntem singura naţiune care ne-am calificat la toate ediţiile acestei competiţii majore. Urmează o pauză pentru mine, cel mai probabil în 2021 nu voi mai juca pentru naţională, dar sper ca de la anul să mă întorc cu mai multă energie”, a declarat căpitanul echipei naţionale a României.

Neagu (32 ani), desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii de către Federaţia Internaţională de Handbal (2010, 2015, 2016, 2018), a explicat motivele care au dus la luarea acestei decizii.

Sportiva acuză o mare oboseală.

Am acumulat multă oboseală fizică şi psihică, am avut parte de accidentări şi este un moment bun să mă odihnesc câteva luni. Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare … uşor, uşor, fetele vor învăţa să joace fără mine, sunt convinsă. Nu este o retrage propriu-zisă, ci temporară, iar cuvântul retragere nu este cel mai potrivit, pur şi simplu am nevoie de câteva luni de pauză. Până la urmă, există handbal şi fără Cristina Neagu, echipa naţională merge mai departe şi fără Neagu, aşa cum a mers fără oricare jucătoare”, a spus Neagu.

Cristina Neagu nu a exclus posibilitatea de a continua la naţională până în 2024, când ar dori să participe la Jocurile Olimpice.

Dacă ne-am fi calificat la Tokyo, este posibil să fi vorbit acum despre o retragere definitivă … Cum nu am realizat acest lucru, îmi doresc o altă ieşire din scenă, de la naţională şi din handbal, pentru că dacă vorbim despre Jocurile Olimpice de la Paris, atunci voi avea 36 ani. Dacă voi continua să joc handbal, voi veni de la anul la naţională pentru că îmi doresc să mă calific la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice”, a subliniat Neagu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri