Caută
Close this search box.

Cuba. Raul Castro pleacă de la putere. O nouă generaţie de comuniştii preia conducerea

raul castro

Partidul Comunist cubanez pune capăt, prin plecarea lui Raul Castro, într-un Congres ale cărui lucrări au început astăzi, Dinastiei Castro, care nu se va mai afla la putere peste câteva zile, lăsând loc astfel unei noi generaţii, relatează AFP, via News.ro.

După moartea lui Fidel Castro în 2016, retragerea lui Raul Castro, care împlineşte în curând 90 de ani, şi predă ştafa preşedintelui Miguel Diaz-Canel, în vârstă de 60 de ani, insula comunistă şi locuitorii ei, care nu au cunoscut altă familie conducătoare în afara celei a celebrilor revoluţionari, dau o pagină istorică.

”Raul nu se va mai afla la conducerea partidului, dar în cazul în care vor exista probleme Raul va fi prezent” vrea să creadă Ramon Blande, un activist comunist în vârstă de 84 de ani, care poartă o mască de protecţia împotriva covid-19.

Miguel Diaz-Canel este ”încă destul de tânăr”, în opinia sa, dar ”el înfruntă cu adevărat problemele”.

Începând de la ora locală 9.00 (16.00, ora României), câteva sute de delgaţi ai partidului unic, veniţi din toate provinciile, se reunesc, timp de patru zile, în capitală, la Palatul Convenţiilor, pentru a dezbate marile subiecte din ţară.

Reuniunea – cu uşile închise – are loc la aproape exact 60 de ani de la proclamarea de către Fidel Castro a caracterului socialist al revoluţiei. Ea urma să fie difuzată parţial la televiziune.

Desemnarea lui Diaz-Canel în postul de nou prm-secretar – cel mai important în Cuba – urmează să aibă loc în ultima zi a Congresului, care va fi luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri