Caută
Close this search box.

Cum a încercat să cumpere procurorul din anchetă: Te rog din suflet! O să mă recompensez

Condamnat cu suspendare, cercetat într-un nou dosar de proxenetism şi disperat ca va ajunge la închisoare, un bărbat de 44 de ani din Dej, judeţul Cluj, a încercat să îi mituiască pe poliţistul de caz şi pe procuror pentru a scăpa de acuzaţiile de proxenetism.

Dosarul de corupţie în care a fost condamnat suspectul de proxenetism arată modul în care bărbatul a încercat să îi cumpere pe procuror şi pe ofiţerul de poliţie. Mai întâi, bărbatul l-a abordat, cu mult tupeu, direct pe procurorul de caz.

Potrivit procurorului, într-o primă fază, suspectul „a încercat să-l convingă să dispună soluţie de clasare, clamându-şi nevinovăţia, însă într-o manieră total nepotrivită, insinuând posibilitatea remiterii unor foloase”.

Când procurorul l-a întrebat dacă vrea să îi ofere mită, suspectul a negat acest lucru. La scurt timp de la această discuţie, bărbatul l-a căutat, însă, pe procuror la birou, propunându-i direct să îl cumpere.

Pentru că era singur în birou şi bănuind că suspectul de proxenetism vrea din nou să îl cumpere, procurorul a înregistrat discuţia.

„Te rog din suflet. O să mă recompensez”, i-a spus suspectul procurorului, potrivit Ziare.com.

„De această dată, în mod mult mai puţin echivoc, M. mi-a spus că nu va rămâne dator sau că se recompensează dacă voi proceda la adoptarea soluţiei de clasare.

I-am spus că voi adopta soluţie în dosar pe baza probelor şi în conformitate cu legea şi de la acel moment nu am mai acceptat să îl primesc în audienţă, deşi a mai venit o dată la Parchet cu solicitarea de a fi primit de mine”, a arătat procurorul de la Dej.

Pentru că nu i-a mers cu procurorul, suspectul de proxenetism l-a abordat pe ofiţerul delegat să lucreze în dosar. Ca să îl convingă pe poliţistul de la Crimă Organizată să se întâlnească cu el, suspectul i-a spus ofiţerului că poate să îi furnizeze informaţii preţioase despre crimă organizată din zonă.

Chiar dacă a fost sceptic, poliţistul a acceptat să se întâlnească, într-o benzinărie, cu suspectul. Bărbatul i-a oferit poliţistului informaţii valoroase, dar i-a lansat şi propunerea de mituire.

Concret, suspectul a oferit 15.000 de euro plus lucrări de construcţii.

„Când m-am dus la întâlnire m-am gândit că ar fi posibil ca în schimbul informaţiilor acesta să ne ceară o soluţie favorabilă în dosar, de tipul „mă ofer să fiu informator, iar voi îmi daţi clasare”, însă nicidecum nu m-am aşteptat să-mi ofere bani mie sau procurorului.

Poliţistul i-a transmis procurorului propunerea făcută, iar după ce au ajuns la concluzia că oferta suspectului este serioasă, iar acesta chiar este hotărât să îl cumpere, l-au denunţat.

Cu ocazia procesului, suspectul care le-a oferit mită poliţistului şi procurorului a recunoscut faptele, fiind condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri