Caută
Close this search box.

Cum să vă spălați adidașii corect

Pasionații de adidași știu că nu este suficient să cumpărați pur și simplu cele mai tari perechi de pe piață. Odată ce le-ați obținut, trebuie să știți cum să vă curățați adidașii corect sau întreaga colecție va arăta în curând la fel de degradată. Este timpul să învățați cum să vă îngrijiți adidașii.

Indiferent dacă doriți să mențineți o nouă pereche de adidași Nike de damă sau să împrospătați o pereche mult iubită, urmați aceste sfaturi iar pantofii vor arăta și mirosi la fel de proaspăt ca în ziua în care i-ați cumpărat.

Vestea bună este că îngrijirea adidașilor nu trebuie să coste foarte mult. Puteți să luați produse de designer, dacă asta vă place, dar vă puteți menține adidașii în formă de vârf cu un buget redus, dacă este necesar.

Prima regulă este rotația. Cu cât purtați mai des perechea preferată, cu atât se vor deteriora mai repede. Schimbați lucrurile și lăsați adidașii să se aerisească între ieșiri pentru a-și prelungi durata de viață. Dincolo de aceasta, acestea sunt cele mai importante instrumente din domeniul îngrijirii adidașilor.

Cârpă din microfibră
Folosiți o cârpă pentru a curăța orice pete și stropi care apar. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine, așa că, dacă sunteți deosebit de atent în ceea ce privește încălțămintea, ar trebui să păstrați o cârpă cu dvs. în orice moment. Orice cârpă curată ar trebui să își facă treaba, dar sunt disponibile șervețele de unică folosință pentru curățare, dacă doriți o soluție ușoară din mers. Dacă puteți, alegeți o cârpă albă, pentru a vă asigura că nu se transferă nicio culoare accidental pe pantof.

Perie de pantofi
Peria este o necesitate evidentă în orice trusă de îngrijire a pantofilor. Acordați o atenție specială părului. Uneori aveți nevoie de ceva mai rigid; uneori veți avea nevoie de ceva mai moale pentru a evita deteriorarea. Asigurați-vă că aveți opțiuni disponibile, astfel încât să fiți gata pentru orice eventualitate. O periuță de dinți va fi utilă dacă sunteți în căutarea unei modalități prietenoase cu portofelul pentru a vă menține adidașii curați.
Fier de călcat
Nu, nu vă călcați adidașii prețioși. La fel ca orice gospodină, doriți să minimizați apariția ridurilor pe șireturi. Întreținerea șireturilor poate fi la fel de simplă ca o călcare ocazională. De asemenea, pot fi înmuiate în apă caldă și un produs de curățat pantofi. Înălbitorul este și el o opțiune, dar slăbește fibrele. Dacă acest lucru se întâmplă prea mult, cumpărați câteva perechi de șireturi suplimentare.

Soluție de curățare a pantofilor
Luați un produs de curățare dedicat pentru încălțăminte, conceput pentru încălțăminte de lux. Soluția potrivită va fi formulată pentru a păstra intactă integritatea țesăturilor luxoase, în timp ce încă deține puterea de curățare necesară. Utilizați soluția împreună cu apă caldă și o perie umedă.

Deodorizant pentru pantofi
Vă place sau nu, toate picioarele vor mirosi la un moment dat. Mergeți în ofensivă cu un deodorizant sau spray de pantofi (aplicat pe tălpile interioare după ce au fost scoase din pantofi).

Alte opțiuni sunt șosetele care absorb umezeala și șervețelele de uscător lăsate în adidași peste noapte. Acest lucru este deosebit de util la vară, când pantofii devin mai mirositori, datorită transpirației și soarelui.
Protecție din piele întoarsă
Dacă adidașii sunt din piele sau piele întoarsă, tratați-i cu un protector conceput special pentru acest scop. Lăsați tratamentul peste noapte și adidașii dvs. vor fi protejați timp de luni de zile. Asigurați-vă că utilizați ceva conceput special pentru încălțăminte, mai degrabă decât produse mai grele care ar putea ajunge să facă mai mult rău decât bine, atunci când sunt aplicate.

Mașină de spălat
Când toate celelalte nu reușesc, mașina de spălat este ultima soluție. Cel mai sigur mod de a vă spăla adidașii în mașina de spălat este să scoateți șireturile și branțurile, apoi așezați totul separat în două fețe de pernă sau o pungă de spălat. Dacă alegeți varianta feței de pernă, legați-le închise și așezați-le pe amândouă în mașina de spălat pe ciclul delicat. Nu există garanții, deci folosiți această soluție doar în ultimă instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri