Caută
Close this search box.

Cum se pregăteşte Ionuţ Cristache să plece de la TVR. “Această emisiune e luată la țintă de PNL!”

ionuţ cristache

Ionuț Cristache, realizatorul emisiunii România 9, principala emisiune din prime-time a televiziunii publice (TVR), s-a victimizat penibil și a lansat atacuri violente la adresa PNL, după ce deputatul PNL Gigel Știrbu a declarat că emisiunea sa este o hazna.

„Începând de astăzi, această emisiune este luată la țintă de PNL. Așa înțelege un liberal să se raporteze la un produs jurnalistic, la TVR. Nu are dreptul să intimideze jurnaliștii din această țară.

Președintelui TVR i s-a reproșat această emisiune și comportamentul subsemnatului. Faptul că nu sunt pe placul lor înseamnă că fac bine ce fac. Faptul că aici sunt criticate guverne, președinții, servicii, tot ce trebuie criticat nu este pe placul liberalilor și trebuie îndreptat.

Este un atac fără precedent la adresa unui produs jurnalistic, nici un liberal nu s-a delimitat. Constat liber niște derapaje, nu credeam că este în stare marele PNL”, a spus nervos Cristache, la TVR.

Cristache l-a sunat apoi pe președintele PNL, Ludovic Orban, pentru a-l întreba ce părere are că a fost atacat de Știrbu. Orban nu a răspuns. „Înțeleg pe cale de consecință că împărtășește mesajul domnului Gigel”, a reacționat Cristache, în batjocură.

După ce s-a plâns apoi că jurnaliștii nu se solidarizează cu el, Cristache l-a prezentat pe invitatul emisiunii, nimeni altul decât fostul consilier al lui Liviu Dragnea, Doru Bușcu. „Te vor da afară, pentru că TVR a fost politizată”, i-a spus Bușcu, lui Cristache.

Comisiile parlamentare pentru cultură au respins rapoartele de activitate ale televiziunii publice, pe anii 2017, 2018 și 2019. S-au înregistrat 13 voturi ‘pentru’ respingerea rapoartelor și 7 ‘împotrivă’.

În timpul ședinței, Gigel Știrbu i-a reproșat Doinei Gradea că a transformat TVR într-o trompetă a PSD.

„Vă aduc aminte celebra întâmplare cu jurnalista cap de porc, vă aduc aminte că a trebuit să scăpați de Dragoș Pătraru, pentru că-l ataca pe Liviu Dragnea. Vă aduc aminte de jignirile aduse jurnalistei care o agasa pe doamna Firea, cu întrebările ei.

Laudatio care i se aducea lui Liviu Dragnea la Viața Satului. Vă aduc aminte că ați transformat principala emisiune din prime-time a TVR într-o hazna. La ora 9, pe televiziunea publică, plătită din banii cetățenilor, timp de trei ani, se face o politică partizană deșănțată”, a spus Gigel Știrbu.

Doina Gradea a replicat că deputatul PNL trebuie să aibă dovezi pentru cele afirmate și îl va acționa în judecată.

„Trebuie să aveți dovezi că am în spate clanuri care mă susțin și va acționez în judecată. Nu am culoare politică și sunt un om cu background și nimeni nu poate șterge ceea ce am făcut”, a adăugat ea.

Pe pagina sa de Facebook, Ionuț Cristache a reacționat cu jigniri la adresa modului în care arată deputatul PNL Gigel Știrbu.

„Gigel Știrbu, azi, în Parlament, despre emisiunea ROMANIA9 ‘o hazna politică’! Mă simt chiar onorat venind aprecierea asta de la un asemenea personaj!”, a scris Cristache.

Rapoartele urmează să fie supune dezbaterii plenului reunit al Parlamentului, iar dacă vor fi respinse va fi numit un interimar la conducerea Televiziunii Publice, a precizat Iulian Bulai. Conform înțelegerilor din Coaliție, șefia TVR va reveni PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri