Caută
Close this search box.

”Dacă îl ține în brate pe Voiculescu, PNL va avea soarta PNȚCD”

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu estimează că orice întârziere a PNL în a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, va avea efecte negative asupra partidului. Pe scurt, Dumitrescu e de părere că PNL riscă soarta PNȚCD dacă nu ia urgent măsuri după scandalul evacuării Spitalului Foișor în toiul nopții.

„Rareori scriu aici EDITORIALE, dar…

Povestea asta cu spitalul FOISOR-VOICULESCU-ARAFAT-CITU-COALITIE, cu ce seamana ea oare?

Premierul bate saua sa priceapa iapa, cum se spune in popor, vorbind de onoare , cu referire la o demisie a ministrului de la Sanatate. Partea de USR-PLUS a Coalitiei sare ca arsa la unison in apararea acestui individ dar nu oricum ci coordonat, in spatiul politic si in ONLINE unde se vede o mobilizare exemplara a detasamentelor de rostogolire a mesajelor( fix ca atunci cu OUG 13)!

In timp ce PNL da semne ca actioneaza pe grupulete, nu pare unit si hotarat ( probabil din cauza factiunilor Citu-Orban care se pregatesc de infruntare la Congres!),pluseristii actioneaza ca o structura de tip MILITAR la capitolul disciplina.

Este fix ceea ce se intampla pe vremea CDR, in perioada 1996-2000! Atunci PD isi apara ministrii cu orice pret, cu toate fortele, cu o indarjre si cu metode de tip militar indiferent de cat de slabi sau ticalosi erau, in timp ce PNT-CD ajungea sa sacrifice chiar premierul in conflictul cu ei, de dragul COALITIEI!

Deznodamantul de atunci e clar, e deja inscris cu litere sapate in piatra de mormant politic al celor ce au fost partidul lui Corneliu Coposu!

Oare PNL-ul de astazi chiar nu a invatat nimic din istoria recenta? Cu cat prelungeste mai mult starea asta , cu atat cresc sansele ca pe drumul lor politic sa scrie cu aceleasi litere sapate in piatra, PNT-CD!

PS1: Liberalii are trebui sa se consulte cu ai lor colegi proveniti din PD care stiu foarte bine schema asta pentru ca au folosit-o pe scara larga in 1996-2000. Daca nu iau repede meditatii de la dansii, acum nu se joaca doar soarta coalitiei ci si a partidului lor!

PS2: Liberalii au acum in premierul Citu persoana cea mai lipsita de experienta politica din toate variantele pe care le aveau la dispozitie. Asa era si Victor Ciorbea la PNT-CD. PNL e nevoit sa faca fata situatiei avand la guvern persoana cea mai lipsita de experienta politica!”, scrie Răzvan Dumitrescu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri